Acnetherapie

Heb je last van onzuiverheden, mee-eters of puistjes? Dan kan een acnebehandeling misschien iets voor jou zijn! Met behulp van acnebehandelingen willen we de vorming van onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters voorkomen. Anderzijds willen we ervoor zorgen dat de littekens of vlekjes die achter zijn gebleven door de acne worden verminderd, zodat je een egalere en rustige huid krijgt.

Een acnebehandeling kan uit verschillende methodes bestaan en kan er voor iedereen anders uit zien. Daarom stellen we een persoonlijk plan op, om de acne te behandelen. Dit zal bestaan uit behandelingen en productgebruik voor thuis. Er komt sneller resultaat uit de behandelingen als je thuis de juiste huidverzorging gebruikt. Zo kun je het behaalde resultaat ook behouden!

De behandeling 

Voordat er met een acnebehandeling wordt gestart, wordt de huid eerst gereinigd met een reinigingsproduct om de huid te ontdoen van talg, vuil of make-up. Daarna passen we een dieptereiniging toe door middel van een scrub. Doordat we een scrub hebben gebruikt kunnen we vervolgens gemakkelijker onzuiverheden verwijderen. We zuiveren de huid door middel van drukbewegingen of het inprikken met een steriel naaldje. De behandeling sluiten we af met een lichte reiniging en bijpassende verzorging en SPF.

Naast een acnebehandeling zijn er ook andere methodes die we kunnen kiezen. Bijvoorbeeld peelings, medische micro-needling of camouflagetherapie. Hiermee kunnen we acnelittekens, vlekjes en huidstructuur verbeteren.

Na de behandeling

We zijn actief bezig geweest met je huid, waardoor deze licht roze kan zijn na de behandeling. Dit houdt maar eventjes aan en is na enkele uren weer verdwenen. Na de behandeling wordt geadviseerd om door te gaan met thuisproducten om je huid bij te houden. Vervolgens kom je na enkele weken voor een vervolgafspraak. Bij een actieve vorm van acne is doorgaans het advies om de huid elke 2 tot 4 weken te laten reinigen. Als de acne onder controle is kom je elke 6 tot 12 weken terug voor een onderhoudsbehandeling. Zo houd je je huid rustig en in topconditie!

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door je zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In je polisvoorwaarden staat of je hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij jou past? Of wil je weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren je graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor je hiervoor geen verwijzing nodig hebt van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acne gezicht

Acne

Acne zorgt voor puistjes en mee-eters in het gezicht, decolleté of op de rug. Het ontstaat vooral ontstaat op jongere leeftijd. Acne kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag vanaf helpen.
Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose. Kenmerkend zijn de bijkomende branderigheid, jeuk, droogte en de grove huidstructuur.
Gerstekorrels

Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine wit/gele bultjes die vaak rondom de ogen te zien zijn. Ze gaan niet weg en worden steeds ietsje groter.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.