Coagulatie

Last van kleine gesprongen adertjes, steelwratjes of ander kleine huidoneffenheden? Dan kunnen we deze behandelen met coagulatie. Door middel van warmte die geproduceerd wordt door gelijkstroom, worden bloedvaatjes verwarmt of opliggende huidoneffenheden uitgedroogd. Hierdoor zal het vaatje samentrekken en opgeruimd worden door het lichaam. Opliggende huidoneffenheden zullen verschrompelen en gedurende de dagen er af vallen.

Coagulatie voeren wij uit met behulp van de Apilus Senior 3G. De behandeling wordt uitgevoerd met een klein warm naaldje die het plekje of adertje aanraakt, waarbij omliggend weefsel niet wordt beschadigd.

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk dat de huid voor de behandeling niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4-6 weken voor de behandeling de zonnebank, zelf-bruinende crèmes of zonnebaden. Als het niet lukt om uit de zon te blijven gebruik dan een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming.

De behandeling

Het te behandelen gebied wordt voor de behandeling gedesinfecteerd. Hierna wordt de plek met behulp van warmte behandeld. Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Na de behandeling

Het resultaat na de behandeling is niet direct zichtbaar. Vaatjes zijn merendeels na de eerste behandeling al wel verdwenen. Het behandelde gebied is direct na de behandeling rood van kleur en de huid kan licht gaan zwellen. Na een paar dagen ontstaat er korstvorming en wordt het behandelde gebied donkerrood of zwart van kleur (afhankelijk van indicatie). Het is belangrijk om niet aan de korstjes te krabben, anders is er kans op een litteken of pigmentvorming. Het korstje valt zelf van de huid af, waarna er een roze nieuwe huid naar boven komt. Dit kleurt gedurende weken bij tot uw eigen huidskleur. Het is aan te raden om de huid tot wel 6 weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-straling met behulp van een zonnebrandcrème met minimaal een factor 30. Voorkom in de eerste 48 uur grote hittebronnen zoals heet douchen, baden, sauna, stoombehandelingen of zwembaden. Gebruik ter ondersteuning een herstellende crème voor sneller herstel.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Couperose

Couperose

Couperose uit zich als rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. We zien dit vooral op de neus, kin en wangen. Kenmerkend is een plotselinge rode verkleuring van de wangen, bij inspanning of pittig eten.
Xanthelasma

Xanthelasma

Een xanthelasma is een opeenhoping van cholesterol in de lederhuid, wat zich uit als een klein geel bultje rondom de ogen. Wij behandelen dit door middel van cryotherapie of coagulatie.
Steelwratjes

Steelwratjes

Zoals de naam verklapt, zitten steelwratjes met een steeltje aan de huid vast. Ze variëren van groot tot klein hebben meestal dezelfde kleur als de huid. Met de juiste apparatuur helpen wij u er snel en effectief vanaf.
Ouderdomswrat

Oudersdomswratten

Ouderdomswratten ontstaan op latere leeftijd. Ze variëren van groot tot klein en zien er vaak grillig en droog uit. Door middel van Cryotherapie kunnen wij ouderdomswratten effectief behandelen.
Gerstekorrels

Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine wit/gele bultjes die vaak rondom de ogen te zien zijn. Ze gaan niet weg en worden steeds ietsje groter.
Kersenwratje

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn kleine rode vlekjes en kunnen op diverse plaatsen van het lichaam voorkomen. Ze bestaan uit kleine verwijde bloedvaatjes en ontstaan vaak op middelbare leeftijd.
Spider naevus

Spider Naevus

Deze rode plekjes zijn kleine gesprongen vaatjes. Het is een puntje met rode uitlopers. Net een klein spinnetje. Deze komen spontaan opzetten en trekken niet snel uit zichzelf weg.
gesprongen vaatje

Gesprongen vaatje

Plotseling een klein rood adertje op uw wang of op uw been? Dan is dit een gesprongen vaatje.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.