Cosmelan-behandeling

Pigmentvlekken zijn geheel onschuldig, maar vaak wel cosmetisch storend. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit te behandelen. De Cosmelan- behandeling van Mesoestetic is effectief bij alle soorten hyperpigmentaties die zowel diep als oppervlakkerig in de huid liggen zoals melasma(zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken of zonnevlekken. Deze behandeling richt zich op het verminderen van overtollige pigmentatie en het bevorderen van een egalere huidteint.

De Cosmelan-behandeling bestaat uit verschillende stappen die samenwerken om pigmentatieproblemen aan te pakken:

 1. Aanbrengen van het Cosmelan-masker: Een speciale formule wordt aangebracht op de huid, die de melanineproductie remt en pigmentvlekken vermindert.
 2. Inwerktijd: Na het aanbrengen van het masker laat je het gedurende een bepaalde tijd op de huid zitten. Dit stelt de actieve ingrediënten in staat om diep in de huid door te dringen en hun werk te doen.
 3. Thuisverzorging: Na de behandeling krijg je specifieke instructies voor thuisverzorging, waaronder het gebruik van aangewezen huidverzorgingsproducten om de resultaten te behouden en de huid te beschermen.

Voorbereiding op de behandeling

De voorbereiding op een Cosmelan-behandeling van Mesoestetic is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de behandeling effectief en veilig verloopt. Hier zijn de typische stappen die betrokken zijn bij de voorbereiding op een Cosmelan-behandeling:
 1. Consultatie met een huidtherapeut: Voordat je de Cosmelan-behandeling ondergaat, is het essentieel om een consultatie te plannen met de huidtherapeut. Tijdens dit consult zal de huidtherapeut je huid evalueren, je medische geschiedenis bespreken en bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de behandeling.
 2. Huidverzorgingsroutine: Gedurende een x aantal weken voorafgaand aan de behandeling adviseert je huidtherapeut om bepaalde huidverzorgingsproducten te gebruiken om je huid goed voor te bereiden. Dit kan onder meer het gebruik van producten om de huid te hydrateren en te kalmeren omvatten.
 3. Stoppen met bepaalde huidverzorgingsproducten: Voorafgaand aan de behandeling moet je mogelijk stoppen met het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten die de gevoeligheid van de huid kunnen verhogen. Dit kan onder andere producten omvatten die retinoïden, glycolzuur of andere actieve ingrediënten bevatten.
 4. Zonbescherming: Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon gedurende de periode voorafgaand aan de behandeling. Dit omvat het regelmatig gebruik van een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal factor 30 om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 5. Vermijd blootstelling aan de zon: Probeer blootstelling aan de zon te minimaliseren in de weken voorafgaand aan de behandeling. Dit kan helpen om de kans op huidirritatie en complicaties tijdens de behandeling te verminderen.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van je huidtherapeut op te volgen om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt en eventuele complicaties minimaliseert tijdens en na de Cosmelan-behandeling.

De behandeling

Voorafgaand aan de Cosmelan-behandeling wordt een week van te voren een peeling uitgevoerd. Wat een peeling inhoud kunt u op deze pagina lezen.

Op de dag van de Cosmelan- behandeling wordt de huid gereinigd om overtollig talg, vuil en onzuiverheden te verwijderen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de actieve ingrediënten van de Cosmelan-formule goed worden geabsorbeerd.

Vervolgens wordt een dikke laag van de Cosmelan 1 masker gelijkmatig aangebracht over het te behandelen gebied. Dit masker bevat een unieke mix van actieve ingrediënten, waaronder azelaïnezuur, kojiczuur, fytinezuur en arbutine, die helpen bij het remmen van de melanineproductie in de huid en het verminderen van pigmentatie.

Nadat het masker gelijkmatig is aangebracht, wordt het gedurende een bepaalde tijd op de huid gelaten. De exacte inwerktijd kan variëren afhankelijk van de huidconditie en de ernst van de pigmentatieproblemen. Tijdens deze periode kunnen sommige patiënten een licht branderig gevoel of tintelingen ervaren, wat normaal is. De inwerktijd ligt tussen de 6-8 uur.

Na de voorgeschreven inwerktijd wordt het Cosmelan-masker thuis zorgvuldig verwijderd met water en een neutrale reiniger. Neem het masker altijd eerst af met een washandje en verwijderd het masker met lauwwarm water.

Na de behandeling

Na het verwijderen van het Cosmelan-masker, zal je huidtherapeut instructies geven over de vervolgstappen en thuisverzorging. De dagen na de behandeling kan de huid nog wat rood zijn en vervelling vertonen. Hoe beter de voorbereiding van de producten thuis is geweest hoe minder deze reactie zal zijn.

Je huidtherapeut zal je specifieke instructies geven over hoe je je huid thuis moet verzorgen na de Cosmelan-behandeling. Dit kan onder meer het gebruik van specifieke huidverzorgingsproducten omvatten, zoals een milde reiniger, hydraterende crème en breedspectrum zonnebrandcrème. Na de behandeling is het essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Je huid kan gevoeliger zijn voor de zon na de Cosmelan-behandeling, dus het regelmatig gebruiken van een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal factor 30 wordt sterk aanbevolen.

Een week na de Cosmelan-behandeling wordt er gestart met de Cosmelan 2 crème. Deze crème gaat het resultaat van de behandeling versterken en het pigment over langere termijn onderdrukken en verminderen. De huidtherapeut zal u uitleggen hoe dit het beste gebruikt kan worden.

Er worden ook enkele vervolgafspraken gepland om de voortgang van de behandeling te evalueren en aanvullende stappen te bespreken indien nodig.

Het is belangrijk om geduldig te zijn na de Cosmelan-behandeling, omdat de verbeteringen in je huid geleidelijk zullen optreden. Het kan enige tijd duren voordat je de volledige resultaten van de behandeling ziet, dus wees geduldig en blijf de aanbevolen thuisverzorgingsroutine volgen. De Cosmelan-behandeling is een traject van zes maanden.

Door de instructies van je huidtherapeut nauwkeurig op te volgen en voorzichtig te zijn met je huid na de behandeling, kun je de beste resultaten behalen en eventuele bijwerkingen minimaliseren.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.

Melasma

Een melasma of ook wel zwangerschapsmasker genoemd is een verkleuring van de huid die veroorzaakt kan worden door hormonale factoren. Het uit zich door donkere plekken die er grillig en scherpbegrensd uit zien in het midden van het gezicht.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.