Cryotherapie

Met de CryoPen kunnen we heel gemakkelijk en snel, goedaardige huidletsels verwijderen. Dit kunnen bijvoorbeeld ouderdomswratjes zijn, maar ook steelwratjes, voetwratten, pigment of ouderdomsvlekken. Deze huidlaesies worden heel precies tot op de millimeter nauwkeurig behandeld met behulp van vloeibare stikstof. Deze stikstof staat onder druk waardoor we ook dieper gelegen plekken effectief kunnen behandelen. Doordat de straal enkele millimeters groot is, blijft omliggend weefsel onaangetast.

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk dat voor de behandeling de huid niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4-6 weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden. Als het niet lukt om uit de zon te blijven gebruik dan een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming. Zorg er daarnaast voor dat u het te behandelen gebied een week voor de behandeling  niet scheert of epileert.

De behandeling

Het te behandelen gebied wordt voor de behandeling gedesinfecteerd. Hierna wordt de plek met behulp van de CryoPen enkele seconden behandeld waardoor het weefsel bevriest. Sommige weefsels worden twee keer op deze manier behandeld. Tijdens de behandeling kunt u een licht prikkelend gevoel ervaren. Het is belangrijk om aan te geven wanneer het pijnlijk wordt. Zo kan de behandelaar de diepte bepalen. In de meeste gevallen is één behandeling al voldoende. Soms kan een tweede behandeling nodig zijn.

Na de behandeling

Het resultaat na de behandeling is niet direct zichtbaar. Het behandelde gebied is direct na de behandeling rood van kleur en de huid kan licht gaan zwellen. Na een paar dagen ontstaat er korstvorming en wordt het behandelde gebied donkerrood of zwart van kleur. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te krabben, anders is er kans op een litteken of pigmentvorming. Het korstje valt zelf van de huid af, waarna er een roze nieuwe huid naar boven komt. Dit kleurt gedurende weken bij tot uw eigen huidskleur. Het is aan te raden om de huid tot wel 6 weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-straling met behulp van een zonnebrandcrème met minimaal een factor 30. Voorkom in de eerste 48 uur grote hittebronnen zoals heet douchen, baden, sauna, stoombehandelingen of zwembaden. Gebruik ter ondersteuning een herstellende crème voor sneller herstel.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.
Steelwratjes

Steelwratjes

Zoals de naam verklapt, zitten steelwratjes met een steeltje aan de huid vast. Ze variëren van groot tot klein hebben meestal dezelfde kleur als de huid. Met de juiste apparatuur helpen wij u er snel en effectief vanaf.
Ouderdomswrat

Oudersdomswratten

Ouderdomswratten ontstaan op latere leeftijd. Ze variëren van groot tot klein en zien er vaak grillig en droog uit. Door middel van Cryotherapie kunnen wij ouderdomswratten effectief behandelen.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.