Eczeembegeleiding

Heb jij last van eczeem en weet je niet meer wat je er mee aan moet? Werkt niets? Huidtherapeut Mandy heeft een Post-HBO eczeemzorg gevolgd waarbij zij samen heeft gewerkt met dermatologen om een duidelijk en eenzijdig advies te creëren voor mensen met eczeem. Wat houd dat dan in? Lees verder!

 

Adviesgesprek

Naast de zorg van de huisarts of dermatoloog kan het fijn zijn om daarnaast begeleid te worden door een huidtherapeut. Tijdens een eerste consult (60 minuten) brengen we jouw situatie met eczeem in kaart. Waar zit het? Wat gebruik je en hoe smeer je? We kijken wat het eczeem voor invloed op jou heeft en kijken hoe dit te verbeteren is. De begeleiding is ook voor kindjes, waarbij we werken met smeerdiploma's en leuke interactieve opdrachtjes.

Productadvies crèmes en zalven

Bij eczeem is de huidbarrière verstoord, waardoor bacteriën en invloeden van buitenaf voor meer irritatie zorgen. Houd u de huid goed gehydrateerd? Dan is de kans op een eczeemuitbraak kleiner.

De eerste stap bij het behandelen van eczeem is het smeren van crèmes en zalven. Daarom zal uw huidtherapeut u adviseren over de producten die het best bij uw huid passen en hoe u deze gebruikt.  Tijdens het consult kunt u de zalven ook proberen om te kijken of ze fijn aanvoelen. Mogelijk worden deze middelen vergoed door uw zorgverzekering. Er zijn vele merken en soorten crèmes/zalven waardoor we soms ‘door de bomen het bos niet meer zien’. We leggen u graag uit wat voor uw huid wel of niet werkt.

Daarnaast kunnen er lokale corticosteroïden zalven geadviseerd worden om de actieve eczeem plekken te behandelen. Er is veel onwetendheid over de welgevormde 'hormoonzalven'. Als deze zalven correct en goed worden gesmeerd is de kans op bijwerken heel erg klein. Daarom zullen we ook met u kijken hoe u deze het beste kunt gebruiken.

Behandelplan

We stellen op basis van bovenstaande een smeerschema op, zodat u een houvast heeft waneer u wat gebruikt. Daarbij worden corticosteroïden zalven afgebouwd tot periodes waar u deze helemaal niet meer gebruikt.

Naast een smeeradvies, kunnen we u ook eventuele behandelingen aanbevelen. Deze leggen we graag aan u uit en desgewenst stellen we een behandelplan op. Daarnaast gaan we kijken naar algemene leefstijlafviezen die bij het eczeem kunnen helpen.

U krijgt alle informatie en schema's mee naar huis om alles goed te kunnen nalezen. We zullen na een bepaalde periode een herhaal consult plannen om te kijken of de crèmes en zalven bevallen en goed voor u werken.

Smeren kun je leren!

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

62bac857beaf51681d4fb301_blog-facemask-700

Eczeem

Constitutioneel eczeem (CE) is een chronische ontstekingsziekte van de huid. Hierdoor ontstaat jeuk, roodheid en schilfering. Wordt je gek van de jeuk en blijf je maar smeren en niets helpt? De huidtherapeut kan je helpen!

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.