Elektrische epilatie

Elektrisch ontharen wordt toegepast bij overmatige haargroei in het gelaat of op het lichaam. Het is een geschikte methode om rode, blonde of grijze haren definitief te verwijderen. Iets wat met laser- of IPL-ontharing niet mogelijk is. Ook gepigmenteerde (zwart, bruin en donkerblonde) haren zijn met elektrisch ontharen te behandelen. Wij gebruiken de geavanceerde Apilus Senior 3G met 160 mogelijke programma’s, waardoor de behandeling op iedere patiënt kan worden afgestemd.

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk dat u minimaal 6 weken voor de eerste behandeling niet meer harst of epileert. Zo hebben alle haren de mogelijkheid om door te komen. U mag de haren wel knippen of scheren, maar stop hier minimaal 4 dagen voor de behandeling mee. Tussen de behandelingen door kunt u wel scheren, knippen of een ontharingscrème gebruiken, zolang er op de dag van de behandeling maar korte haren aanwezig zijn om te behandelen.

Indien u de behandeling als pijnlijk ervaart, kunt u via uw huisarts een verdovende crème (EMLA-crème) aanvragen welke te verkrijgen is bij de apotheek. U dient deze crème 1 -1,5 uur voor de behandeling aan te brengen in combinatie met een doorzichtige pleister (lees voor gebruik de bijsluiter).

De behandeling

Bij elektrisch ontharen wordt met een klein steriel naaldje een kleine stroomstoot naar het haarworteltje geleid. Door de warmte die daarbij vrijkomt wordt het haarworteltje kapot gemaakt. Zo heeft de haar geen voeding meer om te kunnen groeien. Vervolgens wordt het haartje met een pincet verwijderd. Op deze manier worden de haren een voor een behandeld. De haarzakjes zijn natuurlijk openingen in de huid, waardoor er niet door de huid heen wordt geprikt. U voelt van het steriele naaldje zelf dus niets! De warmte is waarneembaar, maar de behandeling wordt door iedereen goed verdragen.

Haren doorlopen een groeicyclus met verschillende fases. In de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het effectiefst. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in dezelfde groeifase. Aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren zich in welke fase bevinden. Daarom moet een haar vaak meerdere keren behandeld worden. Het behandeltraject kan variëren van een half jaar tot 2 jaar. Dit hangt af van de hoeveelheid haar en de oorzaak. Ook de frequentie kan variëren van een behandeling om de 2 tot 6 weken.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er wat rood uitzien. Dit trekt binnen enkele uren weg. De huid wordt gekoeld met een Aloe vera gel om de warmte sneller uit de huid te halen. Daarnaast kunt u rondom de haartjes een lichte zwelling ervaren. Dit is normaal en trekt binnen enkele uren weer weg.

Een saunabezoek en hete baden of douchen wordt afgeraden op de dag van de behandeling, omdat de warmte hierdoor in de huid aanwezig blijft. Vermijd fel zonlicht binnen 48 uur na de behandeling en ga niet onder de zonnebank. Dit kan leiden tot pigmentverschuivingen. Smeer daarom het behandelde gebied de eerste dagen na de behandeling in met een zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger). Deze behandeling is in de zomer gewoon door te zetten.

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Overbeharing kin

Ongewenste haargroei

(Overmatige) haargroei op plaatsen waar we dit niet willen hebben, kan erg storend zijn. Wij bieden de beste behandelingen voor elke haarsoort.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.