IPL

Heeft u telkens storende rode wangen? Of vervelende pigmentvlekjes op het lichaam of gezicht? Dan is een snelle en geschikte behandeling met IPL (Intense Pulsed Light) de oplossing! Met behulp van een IPL-behandeling kunnen we verschillende huidoneffenheden behandelen. IPL werkt door middel van licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het vat en/of pigment. Hierdoor komt warmte vrij, waardoor deze cellen uiteenvallen en afbreken. Ons lichaam ruimt deze cellen op, waardoor het bloedvat of pigment verdwijnt. Pigmentvlekken en rode vaatjes/roodheid kunnen dus in 1 behandeling worden aangepakt!

Voorbereiding op de behandeling

Als u behandeld gaat worden met IPL, is het belangrijk dat u gedurende 4 weken voor de behandeling de zon zoveel mogelijk vermijdt. Lukt dit niet, dan is het belangrijk dat u uw huid beschermt met minimaal een factor 30. Gebruik 3 weken voor en gedurende de behandelperiode geen zelf bruinende crème, AHA’s, BHA’s of vitamine A. Daarnaast moet het te behandelen gebied vrij zij van haar. Dit mag u de dag ervoor scheren, epileren of ruim van de tevoren harsen. Bent u gevoelig voor een koortslip? Dan is het aan te raden een antiviraal middel op te vragen bij de huisarts en een week voorafgaand aan de behandeling te gaan gebruiken.

De behandeling

Voordat er met de behandeling wordt gestart, maken we de huid goed schoon. U en de behandelaar dragen tijdens de behandeling een beschermingsbril om de ogen te beschermen. Vervolgens wordt er gel op het gebied aangebracht en wordt het IPL-systeem ingesteld. Daarna zal de behandelkop op de huid geplaatst worden waarna er pulserend het gebied wordt behandeld. De behandelingen zijn waarneembaar als een klein elastiekje dat tegen de huid aanschiet. Het is daarom niet geheel pijnloos, maar wel goed te verdragen. Indien nodig koelen we de huid na afloop.

Behandelingen kunnen variëren van 5 minuten tot 30 minuten, afhankelijk van de gebiedsgrootte en indicatie. De aantal behandelingen kunnen 2-3 sessies bedragen om de ca. 3 tot 4 weken. Dit is afhankelijk van de indicatie.

Na de behandeling

De huid kan er lichtrood en soms licht gezwollen uit zien dit kan tot 24 uur aanhouden tot een maximum van 72 uur. Dit trekt gedurende de dag langzaam weg. Ook kunnen er kleine korstjes of donkere verkleuringen ontstaan, wat gewenst is bij sommige indicaties. U mag thuis altijd de huid koelen met een koelpack, zolang deze geen direct contact maakt met de huid. Na ongeveer 24 uur mag u gewoon weer make-up gebruiken. Houd er rekening mee dat gedurende het hele behandeltraject de huid gevoelig is voor zonlicht. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met minimaal een SPF 30 ten minste 4 weken na de laatste behandeling.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.
Couperose

Couperose

Couperose uit zich als rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. We zien dit vooral op de neus, kin en wangen. Kenmerkend is een plotselinge rode verkleuring van de wangen, bij inspanning of pittig eten.
Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose. Kenmerkend zijn de bijkomende branderigheid, jeuk, droogte en de grove huidstructuur.
Roodheid

Roodheid

Roodheid in het gezicht of op het lichaam is een vervelend verschijnsel bij vele. Het wordt veroorzaakt door irriterende factoren, maar is vaak succesvol te behandelen!
Spider naevus

Spider Naevus

Deze rode plekjes zijn kleine gesprongen vaatjes. Het is een puntje met rode uitlopers. Net een klein spinnetje. Deze komen spontaan opzetten en trekken niet snel uit zichzelf weg.
gesprongen vaatje

Gesprongen vaatje

Plotseling een klein rood adertje op uw wang of op uw been? Dan is dit een gesprongen vaatje.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

  • Ma
    13:00 – 21:00
  • Di
    08:30 – 17:00
  • Wo
    08:30 – 17:00
  • Do
    08:30 – 17:00
  • Vr
    08:30 – 12:30
  • Za
    Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.