Littekentherapie

Een litteken kan vervelend, pijnlijk of ontsierend zijn. Met behulp van littekentherapie kunnen we de littekens zachter, gladder, minder pijnlijk en onzichtbaarder maken. Door middel van verschillende methodes kunnen we alle soorten littekens behandelen. Zowel littekens na een operatie, brandwonden, acne of trauma. Ieder litteken krijgt een op maat gemaakt behandelplan. Het ene behandelplan kan zich richten op het verbeteren van bewegingsbeperkingen en de ander op pijn of het uiterlijk van een litteken.

Siliconentherapie

Met siliconentherapie kunt u thuis een aantal weken of maanden siliconenpleisters op het litteken aanbrengen. Hierdoor kan het litteken vlakker, minder gevoelig, soepeler en minder zichtbaar worden. Doordat u de huid afsluit vindt er dermale hydratatie plaats, waardoor het litteken zichzelf weer gaat hervormen en daardoor verbetert.

Medische Micro-needling

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De littekens worden egaler, minder rood en zachter. Meer hierover lezen? Klik hier.

Littekenmassage

Op bijna alle littekens kan littekenmassage worden toegepast. Hierbij wordt er op -en rondom het litteken gemasseerd door middel van speciale littekengrepen. De grepen worden aangepast op het soort litteken, maar ook op het stadium waarin het zich bevindt. Een littekenmassage zorgt voor een verbetering van de doorbloeding en lymfedoorstroom. Daarnaast kan het goed worden toegepast bij vrij recent ontstane littekens en littekens die zorgen voor bewegingsbeperkingen.

Na de behandeling

Een littekens is een blijvende en permanente beschadiging van de huid. Dit betekent dat het helaas nooit meer helemaal zal verdwijnen. Wel krijgen we de littekens vlakker, soepeler en egaler. Daarnaast kunnen we pijn verminderen en bewegingsbeperkingen verhelpen!

 

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.