Medische micro-needling

De huid in de diepte vernieuwen. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enig systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor fijne lijntjes en rimpels te verminderen, poriën te verfijnen en pigmentvlekken te behandelen.​

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat dan cosmetische micro-needling.

De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan alle andere systemen op de markt! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Dit is uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk dat de huid voor de behandeling niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4-6 weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden. Als het niet lukt om uit de zon te blijven, gebruik dan een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming. Als u actieve ingrediënten gebruik zoals vitamine A, of u heeft lokale antibiotica of benzoylperoxide, stop deze dan twee dagen voor de behandeling. Zorg er daarnaast ook voor dat u 2 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet scheert, epileert of andere intensieve behandelingen laat uitvoeren.

Bent u gevoelig voor een koortslip? Dan raden we aan om L-lysine supplementen te slikken, minstens 2 weken voor de eerste behandeling. Zo voorkomt u dat er een koortslip ontstaat.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt en desinfecteert uw huid en voert een dieptereiniging uit. Dit houdt in dat alle onzuiverheden zoals mee-eters of puistjes worden gereinigd. Vervolgens brengt zij het Skinfuse Lift HG serum aan. Daarna wordt de SkinPen roterend en in horizontale en verticale banen over de huid bewogen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en wordt er een laagje Skinfuse Lift HG opgebracht. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Dit kan per indicatie verschillen. Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken of maanden. Het proces in de huid heeft zijn tijd nodig. Het volgen van een kuur is aan te bevelen.

 

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. Gedurende een paar dagen kan de huid wat kleine schilfertjes vertonen, wat aangeeft dat de huid aan het vernieuwen is. Laat deze zitten en krab hier niet aan. Smeer indien nodig een herstellende crème. Na elke behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen: het Skinfuse Lift HG serum en een Rescue Balm. Dit is in de prijs inbegrepen.

De eerste 24 uur brengt u de HG Lift aan, naar behoefte. Pas 24 uur na de behandeling mag u de huid reinigen met een cleanser, en de RESCUE balm aanbrengen op de behandelde huid. Na 48 uur mag u weer overgaan op uw gebruikelijke verzorgingsregime. Vraag aan uw huidtherapeut welk(e) product(en) u het beste kunt gebruiken voor het optimale resultaat. Dep de huid hierna voorzichtig droog met een schone handdoek.

Het is aan te raden om de huid tot wel 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-straling met behulp van een zonnebrandcrème met minimaal een factor 30. Voorkom in de eerste 48 uur grote hittebronnen zoals heet douchen, baden, sauna, stoombehandelingen of zwembaden. Hars en epileer niet in het behandelde gebied, gedurende de gehele kuur. Dit zorgt voor een hogere gevoeligheid en kan irritaties opwekken. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Het behandelde gebied camoufleren met make-up mag na de eerste 24 uur. Vraag aan uw behandelend huidtherapeut welke producten geschikt zijn.

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acne gezicht

Acne

Acne zorgt voor puistjes en mee-eters in het gezicht, decolleté of op de rug. Het ontstaat vooral ontstaat op jongere leeftijd. Acne kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag vanaf helpen.
Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.
Rimpels

Fijne lijntjes en rimpels

Huidveroudering resulteert in fijne lijntjes en rimpels. We zien dit vooral rond de ogen de mond en het voorhoofd. De huidtherapeut helpt bij het verminderen of uitstellen van dit proces.
Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.