Pigmentlaser

Met behulp van een pigmentlaser kunnen we ongewenste pigmentvlekken verminderen of verwijderen. Door middel van de laser worden lichtflitsen met hoge intensiteit op het te behandelen gebied gegeven. Hierdoor wordt het te veel aan pigment omgezet in warmte, waardoor pigmentcellen uiteenvallen. Deze uiteengevallen cellen zullen langzaam door het lichaam worden opgeruimd, waardoor de pigmentvlek minder zichtbaar wordt.

Neem contact op of Maak een afspraak

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk dat voor de behandeling de huid niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4-6 weken voor de behandeling de zonnebank, zelf-bruinende crèmes of zonnebaden. Doet u dit wel, dan kan de huid een verhoogd melanine (cellen die zorgen voor een bruine kleur) gehalte bevatten, waardoor de laser geen verschil ziet tussen het melanine in de pigmentvlek of de huid. Smeer zo nodig een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming.

De behandeling

Voordat de huidtherapeut begint met de behandeling, zal ze het behandelde gebied reinigen en u een bril geven ter bescherming van de ogen. Voordat de gehele pigmentvlek wordt behandeld, kan er een testflits worden uitgevoerd met de laser. Hierdoor kan de reactie van de huid bepaald worden en ervaart u hoe de behandeling gaat zijn. De behandeling is niet pijnlijk maar kan voelen als een klein warm speldenprikje. Gemiddeld zijn er 3-4 behandelingen nodig met een interval van 4-6 weken.

Na de behandeling

Uw huid zal na de behandeling warm aanvoelen en er licht gezwollen uitzien. Dit trek binnen een dag weer weg. De pigmentvlek zal er donkerder uitzien dan u gewend bent. Dit is een zeer gewenste reactie en geeft aan dat de behandeling goed gepakt heeft. Gedurende dagen zal het plekje een korstje worden, wat aangeeft dat de huid de uiteengevallen melaninecellen aan het opruimen is. Geef het de tijd en krab niet aan deze korstjes. Smeer het zo nodig in met een herstellende crème om het herstel te versnellen.

Let erop dat u sterke doorbloeding van de huid de eerste 24 uur vermijdt, zoals een hele warme douche, baden, intensief sporten, alcohol of pittig eten. Hierdoor blijft de warmte langer in de huid aanwezig, waardoor herstel wordt belemmerd. Zorg ervoor dat tussen de behandelingen door de huid goed wordt beschermd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. Dit voorkomt dat de pigmentvlek weer terug donkerder wordt.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.