Vaatlaser

Er zijn verschillende vaatproblemen die met de Nd:YAG laser behandeld kunnen worden. De laser richt zich op de kleuren rood of blauw van een bloedvat. Het laserlicht schijnt een lichtbundel waardoor er een energie in het vat wordt ontwikkeld.  Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt, waardoor de vaatjes samentrekken. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op. Het verwijderen van deze vaatjes kan geen kwaad, ze werken niet meer naar behoren en hebben daarom geen functie.

Dit is dus een goede behandeling tegen spataderen op de benen!

Neem contact op of Maak een afspraak

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk dat de huid voor de behandeling niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4-6 weken voor de behandeling de zonnebank, zelf-bruinende crèmes of zonnebaden. De laser pakt het beste op een lichte huid. Als het niet lukt om uit de zon te blijven gebruik dan een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming.

De behandeling

Het te behandelen gebied wordt gereinigd en afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de behandeling hebben u en de behandelaar een speciale bril op ter bescherming van de ogen. Vervolgens zal de laser op de huid geplaatst worden om het gehele vaatje te behandelen. De behandeling van beenvaatjes is niet geheel pijnloos. Het voelt als licht kleine warme elastiekjes die tegen de huid aan schieten. Na afloop wordt de huid gekoeld met koude koelpacks. Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Deze vinden plaats om de 6-8 weken.

Na de behandeling

Uw huid zal na de behandeling warm aanvoelen en er licht gezwollen uit zien. Dit is een zeer gewenste reactie en geeft aan dat de behandeling geslaagd is. Tot 2 weken na de behandeling kunnen er onderhuidse korstjes waarneembaar zijn. Dit is het bloed in de vaatjes wat gestold is. Daarnaast kan de huid tijdelijke verkleuringen uiten en lichte blauwe plekken. Dit trekt na enkele weken weer geheel weg.

Let erop dat u sterke doorbloeding van de huid de eerste week vermijdt, zoals een hele warme douche, baden, intensief sporten of sauna. Pittig eten en alcohol kunnen na 24 uur weer genuttigd worden. Gebeurt de sterke doorbloeding toch wel? Dan kunnen de vaatjes weer terug openspringen.  Daarnaast kunnen we ter ondersteuning therapeutische elastische kousen adviseren om druk uit te oefenen van buitenaf. Zo hebben de vaatjes minder kans om terug te komen en kunnen toekomstige vaatjes worden voorkomen. Zorg ervoor dat tussen de behandelingen door de huid goed wordt beschermd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. Doe dit ook 6 weken na de laatste behandeling!

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Couperose

Couperose

Couperose uit zich als rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. We zien dit vooral op de neus, kin en wangen. Kenmerkend is een plotselinge rode verkleuring van de wangen, bij inspanning of pittig eten.
Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose. Kenmerkend zijn de bijkomende branderigheid, jeuk, droogte en de grove huidstructuur.
Roodheid

Roodheid

Roodheid in het gezicht of op het lichaam is een vervelend verschijnsel bij vele. Het wordt veroorzaakt door irriterende factoren, maar is vaak succesvol te behandelen!
Kersenwratje

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn kleine rode vlekjes en kunnen op diverse plaatsen van het lichaam voorkomen. Ze bestaan uit kleine verwijde bloedvaatjes en ontstaan vaak op middelbare leeftijd.
Spider naevus

Spider Naevus

Deze rode plekjes zijn kleine gesprongen vaatjes. Het is een puntje met rode uitlopers. Net een klein spinnetje. Deze komen spontaan opzetten en trekken niet snel uit zichzelf weg.
gesprongen vaatje

Gesprongen vaatje

Plotseling een klein rood adertje op uw wang of op uw been? Dan is dit een gesprongen vaatje.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.