Keratosis Pilaris

Lijkt het alsof u altijd last heeft van kippenvel op uw bovenarmen of benen? Zijn er kleine rode bultjes te zien? Dan kan het zijn dat u last heeft van keratosis pilaris. Dit zijn kleine bultjes die kunnen jeuken en zitten vaak op de bovenbenen, billen, bovenarmen of wangen. Ze veranderen vaak in puistjes en kunnen kleine wondjes of korstjes worden. Ze worden regelmatig gezien bij jongeren en zijn vaak cosmetisch storend.

Hoe ontstaat Keratosis Pilaris?

De bultjes ontstaan door een opeenhoping van dode huidcellen in de openingen van de haarzakjes. Dit komt door een verstoring in de huidvernieuwing en komt vanuit een afwijking in het gen. Het is erfelijk en zien we daarom vaak familiair terug. Ook zien we deze aandoening bij huiden die vaak droog zijn of een aanleg hebben voor eczeem.

De behandeling van Keratosis Pilaris

De behandeling is gericht op het gladder maken van de huid, hydrateren en huidbeschadigingen verbeteren. Thuis kunt u door middel van producten met bepaalde zuren ervoor zorgen dat er minder verstoppingen optreden en de huid gehydrateerd wordt. Dit kunnen we met behandelingen ondersteunen, door middel van peelings en een acnebehandeling. Peelings zorgen voor huidvernieuwing, waardoor verstoppingen worden voorkomen en de huid in dieper gelegen huidlagen wordt gehydrateerd. Daarnaast zullen we met acnebehandelingen de verstoppingen verwijderen, waardoor nieuwe bultjes worden voorkomen.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0029

Laserontharing

Bij laserontharing wordt de haarwortel van de haar verhit door middel van licht. Hierdoor wordt deze definitief beschadigd, waardoor er geen haargroei meer mogelijk is.
Huidspot050822_0014

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.