Melasma

Een melasma of in de volksmond bekend als een zwangerschapsmasker is een verkleuring van de huid die veroorzaakt kan worden door hormonale factoren. Het uit zich door donkere plekken die er grillig en scherpbegrensd uit zien. Ze zitten vaak  op het voorhoofd, rondom de ogen, slapen en bovenlip. Soms zijn ze ook te zien in de hals en op de onderarmen. Hoewel een melasma vaak voorkomt bij vrouwen, kan het ook bij mannen voorkomen.

Hoe ontstaat melasma (zwangerschapsmasker)?

Een duidelijke oorzaak bij melasma is helaas niet bekend. Er is sprake van een overproductie aan pigmentcellen, waardoor deze zich  ophopen en een donkere verkleuring veroorzaken. Deze overproductie wordt vaak gestimuleerd door de hormonen oestrogeen en progesteron. Dit is de reden waardoor deze plekken vaak ontstaan tijdens de zwangerschap of het gebruikt van de anticonceptiepil. Daarnaast kan zonlicht (uv-straling) een veroorzaker of versterker zijn van het pigment. Het kan zijn dat er helemaal geen sprake is van bovengenoemde factoren en het spontaan ontstaat. We zien dat het pigment in de zomer donkerder wordt en in de winter weer lichter.

De behandeling van melasma

Melasma is moeilijker te behandelen, als pigment wat is ontstaan door de zon. Doordat de oorsprong vaak hormonaal licht en van binnenuit komt, zal het lichaam het pigment altijd blijven stimuleren. Dit betekent niet dat je het pigment kunt verminderen of zelfs weg kunt houden.

Behandelingen voor hormonaal pigment kunnen bestaan uit een serie van chemische peelings, of de Cosmelan depigmentatie behandeling. Daarbij gaan dit altijd samen met producten voor thuisgebruik om blijvend het pigment te onderdrukken. Wij kunnen je adviseren wat hier de beste opties in zijn. Daarnaast hebben wij de make-up van Jane Iredale waarbij je plekjes goed kunt camoufleren. Dit is ook mogelijk om aan te meten.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0014

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Huidspot050822_0013

Cosmelan-behandeling

De Cosmelan is een behandeling om dieper gelegen pigmentvlekken te behandelen. Dit doen we door 1 behandeling in de praktijk uit te voeren, waarna u zelf thuis aan de slag gaat.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Huidspot050822_0051

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van en huidprobleem. De camouflerende producten maken de huid egaler en rustiger.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.