Xanthelasma

Een Xanthelasma uit zich als kleine, gele, platte bultjes rondom de ogen. Deze bultjes bestaan uit een opeenhoping van cholesterol, wat zich bevindt in de lederhuid. Xanthelasma is vaak symmetrisch, en is in de binnenste ooghoeken, oogleden of neuswangplooi te zien.

Hoe ontstaat een Xanthelasma?

Hoe deze bultjes kunnen ontstaan is nog niet geheel bekend. Zelden wordt gezien dat er een storing is in de vethuishouding van het lichaam. Soms wordt het ook gekoppeld aan cholesterolproblemen.

De behandeling van Xanthelasma

Een Xanthelasma behandelen we door middel van coagulatie. Met behulp van warmte zorgen we ervoor dat de plekjes uitdrogen en het transformeert in een korstje. Deze korstjes genezen zonder littekens.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.