Fijne lijntjes en rimpels

De eerste tekenen van huidveroudering zijn fijne lijntjes, met name rond de ogen, mond en op het voorhoofd. Als onze huid ouder wordt, houdt deze steeds moeilijker vocht vast, waardoor de huid sneller vocht verliest. Dit uit zich in fijne lijntjes. Rimpels zijn daarentegen een gebrek aan de eiwitten: collageen en elastine. Deze eiwitten zijn van nature in onze huid aanwezig en nemen vanaf ons 25e levensjaar elk jaar met 1% in af, wat zich uit in verslapping van de contouren en het vormen van rimpels.

Hoe ontstaan rimpels en fijne lijntjes?

De bovenste en buitenste laag van onze huid kunnen we vergelijken met een muur. De huidcellen zijn de stenen en het cement is de lipidenlaag die alles bij elkaar houdt. Schadelijke stoffen kunnen ervoor zorgen dat deze cementlaag wordt beschadigd, waardoor irriterende stoffen de huid kunnen binnendringen en schade toebrengen. Daarnaast kan het vocht in de huid makkelijker verdampen waardoor er moeilijker vocht vastgehouden kan worden. Ook neemt de lichaamseigen stof hyaluronzuur af. Deze stof kan normaal tot 1000 keer zijn eigen volume aan vocht vasthouden. Wanneer deze stoffen afnemen, kan er dus minder vocht in de huid worden vastgehouden en resulteert dit in fijne lijntjes.

Rimpels kunnen zich vormen door verschillende factoren. Ze worden als eerst gezien op het voorhoofd, rond de ogen en de mond. Dit komt door de bewegingen in ons gezicht samen met de afname van collageen en elastine. Collageen is onderdeel van het bindweefsel in onze huid en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit. Elastine is hier ook een onderdeel van en zorgt voor de soepelheid van onze huid. Deze afname neemt steeds sneller toe naarmate we ouder worden.

De oorzaak van fijne lijntjes en rimpels

De veroudering van de huid is een natuurlijk proces, maar kan door verschillende factoren worden versterkt zoals roken, stress, menopauze, suiker, cafeine en overmatige blootstelling aan UV-straling. Vooral UV-straling tast sterk de collageen en elastinevezels aan, waardoor deze sneller worden afgebroken dan normaal. Daarnaast spelen erfelijke factoren en hormonale schommelingen een rol.

De behandeling van rimpels en fijne lijntjes

De behoud van de eiwitten in onze huid is te stimuleren en de schade is grotendeels weer te herstellen. Maar onthoud dat het verouderingsproces nog gewoon doorgaat, dit kunnen we niet stopzetten. Bij het behandelen van fijne lijntjes en rimpels, is het belangrijk om eerst thuis aan de slag te gaan met huidverzorgingsproducten en adviezen. Dit vormt de basis voor algehele huidverbetering. U activeert processen en herstelt schade met de juiste ingrediënten. Daarnaast zullen we u adviezen meegeven over het correcte gebruik van zonbescherming. Dit is een must om huidveroudering te voorkomen!

Met goede actieve producten brengt u de huid in conditie voor eventuele cosmetische behandelingen. Met deze behandelingen stimuleren we de collageen- en elastinevorming en zal de huid geleidelijk en op een natuurlijke manier weer voller, veerkrachtiger en jonger worden. Rimpels en fijne lijntjes worden verzacht en opgevuld.

Bij HuidSpot zijn we gespecialiseerd in het verbeteren van uw huid. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? We bekijken dit graag samen met u!

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0017

Medische micro-needling

Er worden microscopisch kleine huidperforaties gemaakt met vibrerende naaldjes. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit verbetert de huid en vult eventueel littekenweefsel op.
Huidspot050822_0014

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Scherm­afbeelding 2023-06-21 om 15.27.31

Liposoompeeling

Door een liposoompeeling worden dode huidcellen verwijderd en worden huidproblemen zoals acne, roodheid of huidveroudering aangepakt. Liposoompeelings geven geen irritatie en kunnen elk moment van het jaar toegepast worden.
Huidspot050822_0053

Botox

Een botoxbehandeling is een snelle, vrijwel pijnloze manier om fijne lijnen en rimpels te verminderen en een frisser uiterlijk te krijgen. Geniet van langdurige resultaten met een natuurlijke uitstraling!
Huidspot050822_0053

Hyaluronzuurfiller

Hyaluronzuurfiller kunnen huidschade zoals lijnen verminderen, volumeverlies in het gezicht herstellen en de contouren van het gezicht verbeteren. Fillers kunnen een jeugdiger uiterlijk geven zonder de noodzaak van chirurgische ingrepen. Buiten deze dingen verbeterd het de conditie van de huid zelf en krijg je een mooi 'glow' effect.
Scherm­afbeelding 2023-09-05 om 15.47.49

Sculptra en Profhilo

De collageenvorming in de huid weer stimuleren zodat huidschade zoals rimpels en fijne lijntjes worden verminderd? De injectables Sculptra en Profhilo kunnen dan een optie voor jou zijn! Hoe lees verder?
Huidspot050822_0008

Gezichtsbehandeling

Wilt u graag een momentje voor uzelf? Bij HuidSpot kunt u ook terecht voor cosmetische gezichtsbehandelingen. Deze behandelingen zijn niet alleen ontspannend, maar verbeteren ook de conditie van uw huid.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Huidspot050822_0053

Injectables

We hebben een uitgebreid assortiment aan injectables waaronder botox, fillers, Sculptra en Profhilo om uw huid next level te verbeteren. Interesse? lees verder!

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.