Liposoompeeling

Toch een peeling, maar wil je geen hersteltijd? Dan is de liposoompeeling, de opfrisbehandeling voor jou! In tegenstelling tot de fruitzuur -en chemische peelings heeft deze behandeling geen hersteltijd. Liposomen zijn kapsels die als transportmiddel dienen om actieve stoffen in de huid te brengen. Dankzij de kleine grootte kunnen ze bijzonder snel tot in de diepste lagen van de huid dringen en daar hun specifieke werking afgeven, zoals acne verminderen of roodheid aanpakken. Dit maakt dat de peeling effectief, zonder irritatie zoals bij chemische -of fruitzuurpeelings! Kan gedurende het hele jaar door, ook als de huid gebruind is! De peeling is tevens geschikt voor toekomstige mama’s!

Voorbereiding op de behandeling

Voordat we kunnen starten met een behandeling, is het belangrijk dat u actieve ingrediënten zoals vitamine A, zuren, lokale antibiotica of benzoylperoxide stopt 24 uur voor de behandeling. Zorg er daarnaast ook voor dat u twee dagen voor de behandeling het behandelde gebied niet scheert, epileert of andere intensive behandelingen laat uitvoeren.

De behandeling

De huid wordt eerst grondig gereinigd waarna de huid wordt ontvet met een lotion. De vloeistof van de liposoompeeling wordt met de handen aangebracht en in gemasseerd voor 1-5 minuten. Vervolgens brengen we een andere liposomale peeling aan op dezelfde wijze. Afhankelijk van de huidreactie wordt de vloeistof met een lauw warm kompres afgenomen, waarna er een prachtige, gezond glow tevoorschijn komt. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een herstellende crème gecombineerd met een zonnebrandcrème (SPF).

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid een beetje roze of rood kleuren, in sommige gevallen zie je geen roodheid. Na een aantal dagen kan de huid wat droogte gaan vertonen. Het is aan te raden om de huid tot wel 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-straling met behulp van een zonnebrandcrème met minimaal een factor 30. Voorkom in de eerste 48 uur grote hittebronnen zoals heet douchen, baden, sauna, stoombehandelingen of zwembaden. Hars en epileer niet in het behandelde gebied twee dagen voor en twee dagen na de behandeling. Dit zorgt voor een hogere gevoeligheid en kan irritaties opwekken. Het behandelde gebied camoufleren met make-up mag meteen na de behandeling.

Om een optimaal resultaat te bereiken is het aan te bevelen meerdere behandelingen te ondergaan. Dit kan afhankelijk zijn van de peeling en de indicatie. De aanpak is zorgvuldig en geleidelijk waardoor er gemiddeld 3-6 behandelingen (in kuurverband) nodig zijn. Er kan gekozen worden om tijdens een kuur met intensievere peelings te kiezen voor een liposoompeeling. De huid heeft geen hersteltijd waardoor de peelings met een interval van 2-4 weken uitgevoerd worden.

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acne gezicht

Acne

Acne zorgt voor puistjes en mee-eters in het gezicht, decolleté of op de rug. Het ontstaat vooral ontstaat op jongere leeftijd. Acne kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag vanaf helpen.
Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Rimpels

Fijne lijntjes en rimpels

Huidveroudering resulteert in fijne lijntjes en rimpels. We zien dit vooral rond de ogen de mond en het voorhoofd. De huidtherapeut helpt bij het verminderen of uitstellen van dit proces.
Couperose

Couperose

Couperose uit zich als rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. We zien dit vooral op de neus, kin en wangen. Kenmerkend is een plotselinge rode verkleuring van de wangen, bij inspanning of pittig eten.
Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose. Kenmerkend zijn de bijkomende branderigheid, jeuk, droogte en de grove huidstructuur.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.