Botox

Bij ons vindt u de veelzijdige voordelen van botox, die niet alleen voor cosmetische doeleinden worden toegepast, maar ook voor medische indicaties. Botox, ook bekend als botulinumtoxine, wordt gebruikt om niet alleen fijne lijntjes en rimpels te verminderen, maar ook om medische aandoeningen zoals overmatig zweten, littekens, migraine en tandenknarsen te behandelen. Ons ervaren arts past deze veelzijdige behandeling met precisie toe, waardoor u niet alleen kunt genieten van een jeugdiger uiterlijk, maar ook van verlichting van medische symptomen. Kies voor de uitgebreide voordelen van botox en ervaar een verbetering van zowel uw uiterlijk als uw algehele welzijn.

Botox is een veelgebruikt geneesmiddel om spieren tijdelijk te laten ontspannen. Botox bevat een eiwit, botulinetoxine, dat ervoor zorgt dat de behandelde spier tijdelijk niet kan worden aangestuurd door de zenuw. Zie het als een slagboom die tussen de cellen wordt geplaatst zodat ze geen signalen voor beweging kunnen doorgeven. Dit is tijdelijk en na bepaalde tijd gaat deze slagboom weer langzaam open, zodat beweging weer mogelijk word. Daarna is dus herhaling van de Botox nodig. Het gevolg van de ontspande huid is dat rimpels verzachten.

U ziet binnen twee weken effect van de Botox behandeling. De werkingsduur van Botox beslaat gemiddeld drie tot vier maanden. Bij herhaald gebruik kan het effect zelfs iets langer aanhouden. Het effect van Botox is altijd tijdelijk.

De behandeling

Een botoxbehandeling begint met een consult waarbij de specialist uw doelen en eventuele zorgen bespreekt. Daarna worden kleine hoeveelheden botox met een fijne naald in specifieke gezichtsspieren geïnjecteerd. De procedure duurt meestal slechts 10-15 minuten en vereist geen verdoving. Na de behandeling kunt u direct de dagelijkse activiteiten hervatten.

Na de behandeling

Er kan lichte roodheid, zwelling of blauwe plekjes optreden op de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Het volledige effect van de behandeling wordt zichtbaar na enkele dagen tot twee weken en houdt doorgaans drie tot zes maanden aan. Het is belangrijk om de eerste 24 uur zware inspanning, alcohol en aanraking van de behandelde gebieden te vermijden om optimale resultaten te verzekeren.
De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus u wordt aangeraden veel te fronsen, lachen of het voorhoofd op te trekken, afhankelijk van het behandelde gebied. Liggen of bukken dient 2 tot 4 uur na behandeling te worden vermeden. Make-up of crème mag een uur na de behandeling gebruikt worden. Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na de behandeling vermeden worden.
Enkele dagen na de behandeling begint de Botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal: de rimpels zijn dan al veel minder diep. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling op de spierfunctie te beoordelen. Indien u wenst kunt u tijdens een controle consult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. Gedurende de maanden dat de botulinetoxine werkzaam is zal uw huid steeds gladder worden.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.
Rimpels

Fijne lijntjes en rimpels

Huidveroudering resulteert in fijne lijntjes en rimpels. We zien dit vooral rond de ogen de mond en het voorhoofd. De huidtherapeut helpt bij het verminderen of uitstellen van dit proces.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.