Peelings

Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Deze zuren hebben allemaal andere eigenschappen waardoor bijvoorbeeld acne wordt verminderd, pigment wordt opgelicht of rimpels en lijntjes worden verzacht. Voor veel problemen is er een geschikte peeling.

Met een peeling willen we ervoor zorgen dat de huid zichzelf snel vernieuwt. Dit houdt in dat we de dode huidcellen losweken waardoor de vorming van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Hierdoor maken we de huid sterker en weerbaarder. Dit kunnen we doen met oppervlakkige peelings of middeldiepe en diepe peelings die alleen door huidtherapeuten of medische specialisten uitgevoerd mogen worden. Per indicatie bekijken we welke peeling het meest geschikt is voor uw huid.

Voorbereiding op de behandeling

Voordat we kunnen starten met een behandeling, kunnen we u adviseren om een aantal weken een voorbereidend product te gebruiken. Hierdoor kan de huid wennen aan zuren, waardoor de huid al een gewenning heeft ondergaan.

Het is belangrijk dat voor de behandeling de huid niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4-6 weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden. Als het niet lukt om uit de zon te blijven, gebruik dan een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming. Als u actieve ingrediënten gebruik zoals vitamine A, zuren, lokale antibiotica of benzoylperoxide, stop deze dan twee dagen voor de behandeling. Zorg er daarnaast ook voor dat u 2 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet scheert, epileert of andere intensieve behandelingen laat uitvoeren.

 

De behandeling

De huid wordt eerst grondig gereinigd waarna de huid wordt ontvet met een lotion. De peeling wordt in één of enkele lagen aangebracht op de huid met een kwast of gaasje. U zult na enkele minuten een prikkelend gevoel ervaren, wat verdwijnt zodra de peeling wordt verwijderd. De huid wordt hierna geneutraliseerd door middel koude doeken en/of een neutralisator. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van vitamine A of een herstellende crème, gecombineerd met een zonnebrandcrème (SPF).

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid in veel gevallen enkele dagen roze of rood kleuren. Na een aantal dagen kan de huid wat droogte gaan vertonen. Bij intensievere peelings begint de huid te schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen, wat tot een week kan aanhouden. Oude cellen, maken plaats voor nieuwe. Laat dit proces zijn gang gaan en krab niet aan de velletjes!

Het is aan te raden om de huid tot wel 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-straling met behulp van een zonnebrandcrème met minimaal een factor 30. Hars en epileer niet in het behandelde gebied de gehele kuur lang. Dit zorgt voor een hogere gevoeligheid en kan irritaties opwekken. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Het behandelde gebied camoufleren met minerale make-up mag na de eerste 24 uur. Vraag aan uw behandelend huidtherapeut welke producten geschikt zijn.

Om een optimaal resultaat te bereiken is het aan te bevelen meerdere behandelingen te ondergaan. Dit kan afhankelijk zijn van de peeling en de indicatie. De aanpak is zorgvuldig en geleidelijk waardoor er gemiddeld 3-6 behandelingen (in kuurverband) nodig zijn. De huid heeft een minimale hersteltijd nodig waardoor de peelings met een interval van 2-4 weken uitgevoerd worden.

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acne gezicht

Acne

Acne zorgt voor puistjes en mee-eters in het gezicht, decolleté of op de rug. Het ontstaat vooral ontstaat op jongere leeftijd. Acne kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag vanaf helpen.
Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Rimpels

Fijne lijntjes en rimpels

Huidveroudering resulteert in fijne lijntjes en rimpels. We zien dit vooral rond de ogen de mond en het voorhoofd. De huidtherapeut helpt bij het verminderen of uitstellen van dit proces.
Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.

Melasma

Een melasma of ook wel zwangerschapsmasker genoemd is een verkleuring van de huid die veroorzaakt kan worden door hormonale factoren. Het uit zich door donkere plekken die er grillig en scherpbegrensd uit zien in het midden van het gezicht.
Couperose

Couperose

Couperose uit zich als rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. We zien dit vooral op de neus, kin en wangen. Kenmerkend is een plotselinge rode verkleuring van de wangen, bij inspanning of pittig eten.
Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose. Kenmerkend zijn de bijkomende branderigheid, jeuk, droogte en de grove huidstructuur.
Keratosis pillars

Keratosis Pilaris

Kleine rode bultjes op uw bovenarmen of benen? Dan kan dit misschien Keratosis Pilaris zijn. Ze kunnen jeuken en kleine wondjes veroorzaken.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.