Sculptra en Profhilo

Vanaf ons 20e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen in onze huid met één procent per jaar af. Dit proces resulteert in een dunnere en zwakkere huid en is dé oorzaak van huidschade, oftewel rimpels. Door middel van de injectables; Sculptra en Profhilo, kunnen we de huideigen processen voor collageenvorming weer stimuleren. Wat houden deze injectables in en wat kun je verwachten? Lees dan verder!

Wat is Sculptra?

Sculptra® is een injectable bestaande uit biologisch afbreekbaar poly-l-melkzuur: lange ketens van melkzuur die van nature in ons lichaam voorkomen. Sinds 1999 is Sculptra FDA approved en wordt het in Europa toegepast. Sculptra stimuleert de bestaande én leidt tot de aanmaak van nieuwe huidcellen die collageen produceren (fibroblasten). Collageen is een belangrijk lichaamseiwit dat de huid haar structuur, elasticiteit en stevigheid geeft. Vanaf ons 20e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen in onze huid met één procent per jaar af. Dit proces resulteert in een dunnere en zwakkere huid en is dé oorzaak van huidschade, oftewel rimpels. De aanmaak van nieuwe fibroblasten en daarmee collageen zal de huid haar stevigheid (deels) teruggeven.

Voor de behandeling

Gebruik 48 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol of bloedverdunnende pijnstillers zoals naproxen, ibuprofen of diclofenac. Bloedverdunnende middelen kunnen de kans op blauwe plekken na de behandeling vergroten. Ook zijn er aanwijzingen dat gebruik van groene thee, ginseng en visolie de bloedstolling kan doen verminderen. Vermijd zo mogelijk het gebruik van deze middelen in de week voorafgaand aan de behandeling. Bij vragen kunt u te allen tijde contact opnemen met de kliniek. Verdere speciale voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig. Belangrijk is wel dat de huid niet geïnfecteerd is (acné, koortslip) op het moment van behandeling en dat make-up is verwijderd.

De behandeling

De behandeling met Sculptra duurt doorgaans 15 tot 30 minuten. Zo nodig kan het te behandelen gebied worden verdoofd met een crème of verdovende injecties. Sculptra wordt met een canule onder de huid aangebracht. Dit wordt doorgaans niet als onprettig ervaren.

Na de behandeling

Het is cruciaal om het behandelde gebied de eerste vijf dagen, vijf keer per dag, gedurende vijf minuten te masseren om de Sculptra goed te verdelen en daarmee nodules (bultjes) te voorkomen. We raden u aan om het behandelde gebied in te smeren met een hoge factor zonnebrand gedurende twee weken na de behandeling en zonnebaden uit te stellen. Zonlicht kan namelijk pigmentvlekken veroorzaken. Vermijd derhalve ook blootstelling aan zonnebank.

Resultaat

De behandeling geeft geen direct resultaat. Het effect groeit na twee tot negen maanden en houdt langer aan. Voor een optimaal resultaat is doorgaans een tweede behandeling na drie maanden nodig. Nadien heeft u gemiddeld 18- 24 maanden plezier van uw behandeling. Hierna is een jaarlijkse herhaalbehandeling voldoende om de kwaliteit van de huid te blijven verbeteren.

Wat is Profhilo?

Profhilo is een skinbooster en bestaat volledig uit hyaluronzuur. Ten opzichte van hyaluronzuur fillers is de concentratie hyaluronzuur in Profhilo hoger en is de substantie vloeibaarder. Hierdoor zorgt Profhilo voor huidverbetering, zonder toevoegen van volume zoals het geval kan zijn bij een reguliere filler. Profhilo zorgt voor hydratatie, een stralende huid en verlichting van de fijne lijntjes. Behandelzones voor Profhilo zijn onder andere het gezicht, hals, decolleté, armen, buik en benen.

Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling na dertig dagen herhaald. Om het resultaat vervolgens te behouden wordt ieder half jaar één herhaalbehandeling geadviseerd.

Deze behandeling heeft geen specifieke nazorg nodig. Ten alle tijden is het belangrijk om 2 weken de zon te vermijden en een breedspectrum zonnebrand te gebruiken van minimaal factor 30. De huid zal tussen de 24-48 weer volledig hersteld zijn.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.
Rimpels

Fijne lijntjes en rimpels

Huidveroudering resulteert in fijne lijntjes en rimpels. We zien dit vooral rond de ogen de mond en het voorhoofd. De huidtherapeut helpt bij het verminderen of uitstellen van dit proces.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.