Couperose

Heeft u rode vaatjes op de wangen? Is de neus altijd vurig gekleurd? Worden de wangen rood als u zich heeft ingespannen of iets pittigs heeft gegeten? Als u zich hierin herkent, kan het zijn dat u last heeft van couperose. Couperose uit zich in vele rode of blauwe uitgezette bloedvaatjes op het gelaat. De kenmerkende plekken zijn op de neus, kin en wangen. Het gaat gepaard met diffuse roodheid rondom deze vaatjes.

Hoe ontstaat Couperose?

Naarmate we ouder worden, kunnen bloedvaatjes zich gaan verwijden en wordt de huid dunner. Hierdoor worden de bloedvaatjes steeds zichtbaarder en vormen door de jaren heen een rood netwerk. Temperatuursverschillen, overmatige blootstelling aan zonlicht, bepaalde huidtypes, chronisch gebruik van corticosteroïden of alcoholgebruik kunnen de couperose verergeren. Daarnaast zien we vaak dat de plekken kunnen gaan branden, jeuken en prikkelen. Couperose wordt veelal gezien op latere leeftijd maar kan ook bij jongeren voorkomen.

Couperose kan sterk lijken op het huidprobleem Rosacea. Dit ziet er bijna hetzelfde uit, maar gaat gepaard met onzuiverheden zoals pustels, papels, zwellingen of blaasjes.

De behandeling van Couperose

Couperose is nooit volledig en definitief weg te krijgen, omdat het helaas een chronisch aspect heeft. Wel kunnen we de haarvaatjes en roodheid die op dit moment aanwezig zijn behandelen, door middel van laser, IPL en/of coagulatie. Het haarvaatje wordt verwarmd waardoor de eiwitten in het bloedvat zullen uitzetten. Hierdoor kan er geen bloed meer door het haarvaatje stromen. Na enkele dagen ruimt het lichaam dit vaatje op omdat deze geen functie meer heeft.

Ook kunnen irriterende factoren vermeden worden en het uitbreiden worden tegengegaan. Dit betekent dat u thuis producten kunt gebruiken, die ervoor zorgen dat de aanmaak van nieuwe vaatjes wordt afgeremd en de vaatwanden dikker worden. Zo zullen de vaatjes minder opvallen en wordt irritatie van verkeerde producten of make-up tegengegaan. Daarnaast kunnen we u aanleren hoe u bepaalde camouflageproducten kunt gebruiken. Zo maken we de couperose minder opvallend.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0014

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Scherm­afbeelding 2023-06-21 om 15.27.31

Liposoompeeling

Door een liposoompeeling worden dode huidcellen verwijderd en worden huidproblemen zoals acne, roodheid of huidveroudering aangepakt. Liposoompeelings geven geen irritatie en kunnen elk moment van het jaar toegepast worden.
Huidspot050822_0022

Vaatlaser

De laser schijnt een lichtbundel waardoor energie vrijkomt in het bloedvat. Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.
Huidspot050822_0023

IPL

Door middel van de flitslicht methode (IPL), kunnen we pigment, vaatjes en roodheid behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het vat en/of pigment. Hierdoor komt warmte vrij, waardoor deze cellen uiteenvallen en afbreken.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.
Huidspot050822_0008

Gezichtsbehandeling

Wilt u graag een momentje voor uzelf? Bij HuidSpot kunt u ook terecht voor cosmetische gezichtsbehandelingen. Deze behandelingen zijn niet alleen ontspannend, maar verbeteren ook de conditie van uw huid.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Huidspot050822_0051

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van en huidprobleem. De camouflerende producten maken de huid egaler en rustiger.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.