Oudersdomswratten

Ouderdomswratjes, ook wel verruca seborrhoica genoemd, zijn wratachtige plekken die er grillig en droog kunnen uitzien. Ze zijn bruin tot zwart van kleur en kunnen variëren van enkele millimeters tot centimeters groot. De wratjes ontstaan zowel bij vrouwen als bij mannen en vaak op latere leeftijd. Er kan maar één plekje aanwezig zijn, of wel tientallen. Ouderdomswratten zijn volledig onschuldig en goed te behandelen.

Hoe ontstaan Ouderdomswratten?

Hoe een ouderdomswrat ontstaat is niet helemaal duidelijk. Het wordt geassocieerd met een virusinfectie zoals bij gewone wratten, maar dit is nog niet geheel vastgesteld. Ouderdomswratten zijn, in tegenstelling tot gewone wratten, niet besmettelijk en kunnen niet kwaadaardig worden.

De behandeling van Ouderdomswratten

HuidSpot behandeld de ouderdomswrat met de CryoPen. De CryoPen werkt met stikstof maar gaat anders dan u gewend bent. Het is een pen met stikstofpatronen die onder druk staan. Doordat de stikstofstraal erg klein is, wordt de plek tot op de millimeter nauwkeurig behandeld. Hierdoor blijft het omliggende gezonde weefsel onaangetast. Daarnaast is het mogelijk om deze plekken te behandelen met een curette. Hiermee schrapen we het bestaande plekje weg met als resultaat een klein wondje. Dit geneest en het plekje zal verdwenen zijn.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0035

Cryotherapie

Huidaandoeningen als steelwratjes en pigmentvlekken worden zeer nauwkeurig behandeld met de Cryopen. De aandoening wordt bevroren, terwijl omliggend weefsel intact blijft.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.