Ongewenste haargroei

Iedereen heeft vanaf zijn of haar geboorte haren op het hele lichaam. Dit kan variëren van kleine lichte donshaartjes tot donkere stugge haren. Ze hebben op verschillende plekken van ons lichaam een ander uiterlijk. De mate van beharing is afhankelijk van leeftijd, afkomst, hormonale huishouding of medicatiegebruik. Haren kunnen in dergelijke mate aanwezig zijn of opvallen, waardoor het stoort. We spreken dan van ongewenste of overmatige haargroei.

Welke vormen van ongewenste haargroei zijn er?

We spreken van overbeharing als er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar deze normaal niet groeien of dunner zijn. De twee bekendste zijn hirsutisme en hypertrichose:

 • Hirsutisme is overbeharing bij vrouwen volgens het mannelijke patroon. Het uit zich vaak in de puberteit en is te zien op de bovenlip, bakkebaarden, borsten, buik en/of bovenbenen.
 • Hypertrichose is overbeharing op willekeurige plekken waar niet altijd een specifieke oorzaak aan ten grondslag ligt. Het komt zowel bij mannen als vrouwen voor van elke leeftijd en in allerlei maten.

 

Daarnaast kunnen haren ook zorgen voor ontstekingen. Deze zijn er in vele soorten:

 • Hidradenitis suppurativa; dit is een chronische huidziekte die de haarzakjes afsluit, waardoor het onderhuids kan gaan ontsteken. Dit is in gebieden waar zich grote zweetklieren bevinden zoals liezen, oksels, schaamstreek en bilnaad.
 • Scheerirritatie;
 • Ingegroeide haren;
 • Pseudofolliculitis barbae; ingegroeide haren die zorgen voor ontstekingen in de baardstreek bij mannen.

De behandeling van ongewenste haargroei

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van zowel donkere als lichte haartjes. De donkere haren kunnen wij met onze geavanceerde laser behandelen. Snel en pijnloos! De lichte haartjes behandelen wij door middel van elektrische epilatie. Beide methodes kunnen veilig worden uitgevoerd op elk huidtype, zowel in het gelaat als op het lichaam.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0029

Laserontharing

Bij laserontharing wordt de haarwortel van de haar verhit door middel van licht. Hierdoor wordt deze definitief beschadigd, waardoor er geen haargroei meer mogelijk is.
Huidspot050822_0036

Elektrische epilatie

Elke haar wordt individueel behandeld door middel van warmte. Doordat de haarwortel te vernietigen, groeit de haar niet meer terug.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.