Roodheid

Veel mensen hebben last van roodheid in het gezicht. Dit komt doordat er een verhoogde doorbloeding plaatsvind in de bloedvaten en deze zich daarom uitzetten. Bij de een is deze roodheid tijdelijk, bij de ander blijvend. Als dit verschijnsel zich altijd aanhoud, kan dit als zeer storend worden ervaren. Het kan daarom zijn dat er onderliggende vaatafwijkingen of  chronische ontstekingsreacties aanwezig zijn. Sommige mensen kunnen ook een gevoelige huid hebben, waardoor deze snel reageert met roodheid. Een huidtherapeut kan herkennen waardoor deze klachten komen en ze uiteindelijk behandelen.

Hoe ontstaat Roodheid?

Als we ouder worden, verzwakken de wanden van onze bloedvaten. Daarbij wordt de huid dunner, waardoor deze bloedvaatjes meer gaan doorschemeren en de huid rood toont. Er kunnen erfelijke factoren mee spelen, maar roken, medicatie, zonexposie, zwangerschap en bloedverdunners kunnen ook een rol spelen.

De behandeling van Roodheid

Een huid die roodheid vertoont is vaak erg gevoelig. Daarom moet de behandeling hiervan voorzichtig worden aangepakt. Merkt u dat de roodheid erger wordt en er ook ontstekingen ontstaan? Trek dan op tijd aan de bel, hoe eerder het gesignaleerd wordt, hoe beter wij het kunnen behandelen!

We bekijken eerst waar de roodheid vandaan komt, zodat irriterende factoren kunnen worden vermeden. Daarna kijken we samen met u naar een passende behandeling. Dit bestaat vaak uit een combinatie van de IPL -en vaatlaser en het gebruik van goede producten voor thuis. Ook is het mogelijk om de huid te camoufleren met huidvriendelijke producten die de huid niet irriteren. We geven u graag advies over hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0022

Vaatlaser

De laser schijnt een lichtbundel waardoor energie vrijkomt in het bloedvat. Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.
Huidspot050822_0023

IPL

Door middel van de flitslicht methode (IPL), kunnen we pigment, vaatjes en roodheid behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het vat en/of pigment. Hierdoor komt warmte vrij, waardoor deze cellen uiteenvallen en afbreken.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Huidspot050822_0051

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van en huidprobleem. De camouflerende producten maken de huid egaler en rustiger.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.