Gesprongen vaatje

Plotseling een klein rood adertje op uw wang? Of heeft u na het stoten een gesprongen vaatje op uw been? Dit kan zomaar ontstaan en is onschuldig, maar vaak wel cosmetisch storend. Geen probleem, want de huidtherapeut kan dit gemakkelijk behandelen!

Hoe ontstaat een gesprongen vaatje?

Een gesprongen vaatje kan uit zichzelf ontstaan, of worden veroorzaakt door een trauma zoals stoten. De klepjes in de adertjes werken niet meer voldoende en kunnen geen bloed meer afvoeren, waardoor het stil blijft staan in het bloedvat. Dit uit zich als een rode of blauwe verkleuring en trekt niet meer uit zichzelf weg. Gesprongen vaatjes geheel onschuldig maar kunnen als zeer storend worden ervaren.

De behandeling van een gesprongen vaatje

Een gesprongen vaatje is gemakkelijk en vrijwel pijnloos te behandelen door middel van laser, IPL of coagulatie. Hierbij zorgen we ervoor dat de eiwitten die zich in de bloedvatwand bevinden worden verwarmt. Doordat deze eiwitten warm worden en gaan stollen, sluiten ze het bloedvat af. Hierdoor kan er geen bloed meer door het bloedvat lopen, waardoor deze geen functie meer heeft en door het lichaam wordt opgeruimd. Na enige tijd is het gesprongen vaatje verdwenen!

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0022

Vaatlaser

De laser schijnt een lichtbundel waardoor energie vrijkomt in het bloedvat. Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.
Huidspot050822_0023

IPL

Door middel van de flitslicht methode (IPL), kunnen we pigment, vaatjes en roodheid behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het vat en/of pigment. Hierdoor komt warmte vrij, waardoor deze cellen uiteenvallen en afbreken.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.