Gerstekorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, worden door de meeste mensen wel herkent. Het zijn kleine wit/gelige bultjes die vaak rondom de ogen zitten. Deze bultjes zijn 1 tot 2mm grote cystes, gevuld met dode huidcellen. Geheel onschuldig maar trekken helaas niet uit zichzelf weg!

Hoe ontstaan Gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan doordat de uitgang van een talgklier verstopt raakt. Hierdoor vormt er zicht een cyste onder de huid, waar dode huidcellen zich opstapelen. Als deze cystes er lang zitten, kunnen deze steeds groter worden en zullen niet uit zichzelf weg gaan. Omdat ze ingekapseld zijn, laten ze zich niet uitknijpen. Probeert u dit wel, dan ontstaat er kans op een klein litteken.

De behandeling van Gerstekorrels

Een gerstekorrel die er nog maar net zit, is gemakkelijker te verwijderen dan eentje die al lang aanwezig is. De huidtherapeut zal de huid voorbehandelen en de gerstekorrel met een steriele naald aanprikken en verwijderen. Als gerstekorrels moeilijker zijn te verwijderen, kan coagulatie worden toegepast om de dode huidcellen te verweken. Daarnaast helpen huidverzorgingsproducten, die glycolzuur of salicylzuur bevatten. Deze kunnen de vorming van nieuwe gerstekorrels voorkomen doordat de huid wordt ontdaan van dode huidcellen.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0052

Acnetherapie

Tijdens acnetherapie wordt de huid gereinigd van onzuiverheden als puistjes, mee-eters en gerstekorrels. Hierdoor wordt het huidbeeld rustiger.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.