Spider Naevus

Heeft u een klein rood plekje wat er uit ziet als een spinnetje? Dan zou dit een klein gesprongen adertje kunnen zijn, ook wel een spider naevus genoemd. Ze zijn vaak te zien rondom de ogen en neus.

Hoe ontstaat een Spider Naevus?

Waardoor een spider naevus ontstaat is onbekend. Het kan op alle leeftijden voorkomen. We zien het ook regelmatig ontstaan na stoten of grote druk op het weefsel.

De behandeling van een Spider Naevus

Een spider naevus bevindt zich meestal in het gezicht, waardoor het cosmetisch storend kan zijn. Deze plekjes zijn goed te behandelen, indien er geen onderliggende druk op het vaatje aanwezig is. We behandelen een spider naevus door middel van laser, IPL of coagulatie. Het bloedvaatje wordt verwarmd door middel van stroom. Hierdoor wordt het bloedvaatje warm en zet het uit. De eiwitten in het bloedvat zullen het vaatje afsluiten, waarna het lichaam dit afgesloten vaatje zelf opruimt.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0022

Vaatlaser

De laser schijnt een lichtbundel waardoor energie vrijkomt in het bloedvat. Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.
Huidspot050822_0023

IPL

Door middel van de flitslicht methode (IPL), kunnen we pigment, vaatjes en roodheid behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het vat en/of pigment. Hierdoor komt warmte vrij, waardoor deze cellen uiteenvallen en afbreken.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.