Hyaluronzuurfiller

Een ‘filler’ is een injectable bestaande uit bijvoorbeeld hyaluronzuur. In onze kliniek wordt alleen gebruik gemaakt van een hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuur is namelijk, indien nodig, oplosbaar en is mede hierdoor veilig in gebruik. Tevens is het een huideigen stof wat je lichaam dus niet herkend als vreemd. In de loop der jaren neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en daarmee de hydratatie van de huid af. Een filler behandeling met hyaluronzuur kan onder meer dit proces compenseren. Als de filler ín de huid geïnjecteerd wordt, zal dit resulteren in kwaliteitsverbetering van de huid. Het hyaluronzuur bindt met vocht, maar stimuleert ook de aanmaak van eigen collageen dat de huid stevigheid biedt. Wordt de filler onder de huid geïnjecteerd, zal dit leiden tot toename van onderhuids volume. Hiermee kunnen ook botstructuren worden nagebootst. Kortom, fillers maken het mogelijk om de huid te verstevigen, rimpels te verminderen en contouren te accentueren of juist te verzachten. fillers zijn altijd tijdelijk en zullen in verloop van tijd opgelost worden door het lichaam.

De behandelend arts Drs. Hero Zijlker gebruikt unieke technieken zoals de Fern Pattern Technique. Vanaf ons 20e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen met één procent per jaar af wat resulteert in dunnere en zwakkere huid. De Fern Pattern Technique verstevigt en herstelt de spankracht van de huid zonder onnodig volume aan het gezicht toe te voegen. Bij deze techniek wordt de hyaluronzuur filler Restylane® in de huid geïnjecteerd in de vorm van een varenblad dat direct leidt tot huidversteviging. Drs. Zijlkers technieken garanderen een duurzaam en natuurlijk resultaat. Zijn focus ligt vooral op het verbeteren en versterken van de huidkwaliteit. Door deze werkwijze wordt het natuurlijkste resultaat nagestreefd.

Wat is Restylane®?

Restylane® is één van de vele ‘fillers’ op basis van hyaluronzuur. Restylane® is echter uniek: het is de enige injectable met NASHA (Non Animal Stabilized Hyaluronic Acid). NASHA is het eerste stabiele, biologisch afbreekbare hyaluronzuur van niet-dierlijke oorsprong en wordt onder zorgvuldig gecontroleerde condities op een gepatenteerde wijze geproduceerd. Restylane® is hierdoor uitermate veilig en geeft veel langer een mooi effect dan andere hyaluronzuren. Restylane® is sinds 1996 meer dan 20 miljoen keer gebruikt. Kwaliteit gegarendeerd!

Voor de behandeling

Gebruik 48 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol of bloedverdunnende pijnstillers zoals naproxen, ibuprofen of diclofenac. Bloedverdunnende middelen kunnen de kans op blauwe plekken na de behandeling vergroten. Ook zijn er zijn aanwijzingen dat gebruik van groene thee, ginseng en visolie de bloedstolling kan doen verminderen. Vermijd zo mogelijk het gebruik van deze middelen in de week voorafgaand aan de behandeling. Bij vragen kunt u te allen tijden contact opnemen met de kliniek.

Verdere speciale voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig. Belangrijk is wel dat de huid niet geïnfecteerd is (acné, koortslip) op het moment van behandeling en dat make-up is verwijderd.

De behandeling

De behandeling met Hyaluronzuur van Restylane® duurt meestal 30 tot 60 minuten. Zo nodig kan het te behandelen gebied worden verdoofd met een crème of verdovende injecties. In Restylane® zit lidocaïne om de behandeling comfortabeler te maken.

Na de behandeling

De eerste dagen kan de huid wat gezwollen zijn en zullen kleine injectiegaatjes herstellen. Met name de eerste twee weken na de behandeling is het belangrijk om extra goed op zonbescherming te letten. We raden u aan om het behandelde gebied in te smeren met een hoge factor zonnebrand. Zonlicht op de kleine injectiegaatjes kan namelijk pigmentvlekken veroorzaken en door warmte kan het hyaluronzuur versneld worden afgebroken. Vermijd derhalve ook blootstelling aan zonnebank en sauna. Sport liever niet intensief de eerste twee dagen na de behandeling.

Het meest voorkomende risico is de kans op een (kleine) bloeduitstorting door het prikken. Dit wordt gezien bij 50% van de patiënten. Allergieën voor Restylane® komen minder dan 1 op de 10.000 personen voor. Indien gewenst kan voor de eerste behandeling een allergietest (meestal op een onopvallende plaats op de arm) worden uitgevoerd

Resultaat

De behandeling geeft direct een deel van het resultaat. De huid is meestal wel wat rood en opgezet, wat het lastig maakt het effect van de behandeling goed te beoordelen. Het tweede deel van het resultaat berust op toename van collageen. Restylane® heeft namelijk een stimulerend effect op de cellen in de huid die collageen aanmaken. Dit proces duurt ongeveer drie maanden. Om optimaal gebruik te maken van dit proces wordt in de meeste gevallen nog een of twee herhaalbehandeling geadviseerd na 2 – 3 maanden. Nadien heeft u gemiddeld 6 tot 12 maanden plezier van de behandeling. Hierna is een jaarlijkse touch-up vaak voldoende om het niveau van correctie mooi te houden.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.
Rimpels

Fijne lijntjes en rimpels

Huidveroudering resulteert in fijne lijntjes en rimpels. We zien dit vooral rond de ogen de mond en het voorhoofd. De huidtherapeut helpt bij het verminderen of uitstellen van dit proces.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.