Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening. Het is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose, roodheid van de wangen/neus, puistjes en bultjes. Ook herkennen we het aan de branderigheid, jeuken, droogte en de grove huidstructuur. De wangen en/of neus kunnen plotseling warm en rood worden, waarna het weer snel kan wegebben. Veelal zien we deze huidaandoening bij lichte huidtypes en komt het eerder voor bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe ontstaat Rosacea?

Er is vaak verwarring rondom Rosacea omdat het kan lijken op acne, terwijl ze beide een hele andere oorzaak hebben. Literatuur en onderzoek brengt Rosacea regelmatig in verband met de Demodexmijt. De Demodex folliculorum is een mijt die in de talgklieren van ons gezicht leeft. Deze mijt laat zodra hij overlijdt afvalstoffen vrij, waardoor de huid irritatie kan oplopen. Bij iemand met Rosacea zijn er 10x zoveel mijten aangetroffen als bij iemand die geen Rosacea heeft.

De behandeling van Rosacea

Als de Rosacea nog in het beginstadium is, kunnen we dit goed behandelen. Hierdoor wordt voorkomen dat het toeneemt. Doordat Rosacea goed en snel herkend kan worden, is de huidaandoening goed te stabiliseren met de juiste voorlichting, behandeling en producten. Hierdoor voorkomen we verdere irritatie en ontstekingen, gaan we verergering tegen en maken we de huid sterker.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0052

Acnetherapie

Tijdens acnetherapie wordt de huid gereinigd van onzuiverheden als puistjes, mee-eters en gerstekorrels. Hierdoor wordt het huidbeeld rustiger.
Huidspot050822_0014

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Scherm­afbeelding 2023-06-21 om 15.27.31

Liposoompeeling

Door een liposoompeeling worden dode huidcellen verwijderd en worden huidproblemen zoals acne, roodheid of huidveroudering aangepakt. Liposoompeelings geven geen irritatie en kunnen elk moment van het jaar toegepast worden.
Huidspot050822_0022

Vaatlaser

De laser schijnt een lichtbundel waardoor energie vrijkomt in het bloedvat. Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.
Huidspot050822_0023

IPL

Door middel van de flitslicht methode (IPL), kunnen we pigment, vaatjes en roodheid behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in het vat en/of pigment. Hierdoor komt warmte vrij, waardoor deze cellen uiteenvallen en afbreken.
Huidspot050822_0008

Gezichtsbehandeling

Wilt u graag een momentje voor uzelf? Bij HuidSpot kunt u ook terecht voor cosmetische gezichtsbehandelingen. Deze behandelingen zijn niet alleen ontspannend, maar verbeteren ook de conditie van uw huid.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Huidspot050822_0051

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van en huidprobleem. De camouflerende producten maken de huid egaler en rustiger.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.