Steelwratjes

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn goedaardige kleine gezwellen die met een steeltje aan de huid vastzitten. Ze hebben meestal dezelfde kleur als de huid of zijn iets donkerder gekleurd. De grootte kan verschillen van enkele millimeters tot centimeters. Steelwratjes zijn totaal onschuldig maar zijn vaak cosmetisch storend. Soms verdwijnen ze uit zichzelf maar vaak blijven ze op de huid aanwezig.

Hoe ontstaan Steelwratjes?

Steelwratjes komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor en zijn vaak te zien op gedeeltes van het lichaam waar veel wrijving voorkomt, bijvoorbeeld op de hals, oksels, oogleden, liezen of romp. Ook kunnen ze ontstaan door hormonale veranderingen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of de overgang.

De behandeling van Steelwratjes

De huidtherapeuten kunnen steelwratjes behandelen door middel van elektrische coagulatie of met de CryoPen. Met coagulatie wordt het steelwratje als het ware uitgedroogd door een warmteontwikkeling die ontstaat door stroom. De Cryopen bevriest het steelwratje door middel van stikstof. De behandeling per steelwratje duurt met beide methodes maar enkele seconden.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0035

Cryotherapie

Huidaandoeningen als steelwratjes en pigmentvlekken worden zeer nauwkeurig behandeld met de Cryopen. De aandoening wordt bevroren, terwijl omliggend weefsel intact blijft.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.
Huidspot050822_0009

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.