Kersenwratjes

Een Haemangioma senilis ook wel cherry angioma of kersenwratje genoemd, zijn kleine rode, vlakke of bolvormige vlekjes die alleen of met vele tegelijk kunnen voorkomen op allerlei gedeeltes van het lichaam. Het zijn vele verwijde kleine bloedvaatjes en komen met name voor vanaf het 40e levensjaar. Ze zijn onschuldig maar kunnen cosmetisch storend zijn.

Hoe ontstaat een Kersenwratje?

Er is niet veel bekend over het ontstaan van kersenwratjes. Een overmatige blootstelling aan zonlicht kan hiermee te maken hebben. Ook wordt het in verband gebracht met zwangerschap.

De behandeling van een Kersenwratje

Kersenwratjes zijn goed en snel te behandelen. We behandelen een kersenwratje door middel van coagulatie. Het bloedvaatje wordt verwarmd door middel van stroom, waardoor het bloedvat opwarmt. De eiwitten in het bloedvat zullen uitzetten en het vaatje afsluiten, zodat er geen bloed meer doorheen kan stromen. Na enkele dagen zal het lichaam dit opruimen en is het vaatje verdwenen.

Mogelijke behandelingen

Huidspot050822_0006

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Huidspot050822_0022

Vaatlaser

De laser schijnt een lichtbundel waardoor energie vrijkomt in het bloedvat. Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigt. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.
Huidspot050822_0037

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij huidaandoeningen als steelwratjes, xanthelasma en couperose. Bloedvaatjes worden afgesloten door ze elektrisch te verwarmen. Het lichaam ruimt deze vervolgens op.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.