Voor een gezonde, gladde en stralende huid!

Medische peelings

Over medische peelings

Medische peelings bevatten natuurlijke zuren zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur, die elk specifieke eigenschappen hebben. Ze kunnen acne en rosacea verminderen, pigmentvlekken verhelderen en fijne lijntjes en rimpels verzachten. Voor vrijwel ieder huidprobleem is er een passende peeling.

Een peeling stimuleert de huidvernieuwing door dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe cellen te bevorderen. Dit maakt de huid sterker, weerbaarder en stralender. Afhankelijk van de behoefte wordt gekozen voor een oppervlakkige, middeldiepe of diepe peeling. Medische peelings worden uitsluitend uitgevoerd door huidtherapeuten of medische specialisten, waardoor veiligheid en effectiviteit gegarandeerd zijn. Voor elke huidindicatie bepalen we zorgvuldig welke peeling het meest geschikt is.

Resultaat van medische peelings

We kunnen de peelings bij verschillende indicaties inzetten. De foto’s laten het verschil: de roodheid is verminderd en ontstekingen gekalmeerd en littekens zijn zachter. Na de behandeling oogt de huid egaler, rustiger en frisser, met een verbeterde structuur en uitstraling. Deze behandeling kan gecombineerd worden met laser en IPL om littekens, vaatjes en roodheid te verminderen.

Waarom kiezen voor medische peelings?

Deze behandeling kan uitkomst bieden bij klachten zoals acne, pigmentvlekken, rosacea, roodheid en meer. Door de exfoliërende werking worden dode huidcellen verwijderd en wordt de aanmaak van nieuwe, gezonde huid gestimuleerd. Dit helpt om oneffenheden te verminderen en de huidtextuur te verfijnen. Bij Huidspot wordt een medische peeling altijd afgestemd op jouw specifieke huidconditie, zodat je verzekerd bent van een veilige en doelgerichte aanpak. Heb je last van een hardnekkige huidaandoening en ben je op zoek naar een effectieve oplossing? Dan kan een medische peeling een waardevolle aanvulling zijn op jouw huidverbeteringsroutine.

Jouw behandelaars voor deze behandeling

Mandy & Joy
Huidtherapeuten
Voorbereiding op medische peelings

Voorafgaand aan de behandeling adviseren wij soms het gebruik van een voorbereidend product om de huid te laten wennen aan zuren. Dit vermindert de kans op irritatie en zorgt voor een optimaal resultaat.

Vermijd zonblootstelling en de zonnebank 4-6 weken voor de behandeling. Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 als u toch in de zon bent. Stop 1 dag voor de behandeling met actieve ingrediënten zoals vitamine A, zuren, lokale antibiotica of benzoylperoxide. Scheer of epileer het te behandelen gebied tot twee dagen van te voren en vermijd andere intensieve behandelingen tot 2 weken voor de peeling.

De behandeling zelf

De huid wordt eerst grondig gereinigd en ontvet met een lotion, waarna alle onzuiverheden worden verwijderd. De peeling wordt in één of meerdere lagen aangebracht met een kwast of gaasje. U kunt een prikkelend gevoel ervaren dat na enkele minuten verdwijnt zodra de peeling wordt geneutraliseerd met koude doeken of een neutralisator. De behandeling wordt afgesloten met een herstellende crème, vitamine A-crème of zonnebrandcrème met SPF50.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid enkele dagen roze of rood kleuren en wat droog aanvoelen. Bij intensievere peelings kan de huid gaan schilferen, vooral rond de mond, kin, wangen en ogen, tot en week lang. Dit is een natuurlijk proces waarbij oude huidcellen plaatsmaken voor nieuwe. Krab niet aan de velletjes om irritatie te voorkomen.

Bescherm de huid tot 4 weken na de behandeling goed tegen UV-straling met een zonnebrandcrème (minimaal SPF 30). Vermijd harsen en epileren in het behandelde gebied gedurende de hele kuur en stel heet douchen, sauna, zwemmen en baden de eerste 24 uur uit. Minerale make-up zoals Jane Iredale mag meteen worden opgebracht, andere mogen na 24 uur weer worden aangebracht. Voor het beste resultaat zijn gemiddeld 3-6 behandelingen nodig met een interval van 2-4 weken, afhankelijk van de peeling en indicatie.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij jou past? Of wil je weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren je graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor je hiervoor geen verwijzing nodig hebt van een huisarts of specialist.

Wat zeggen klanten over deze behandeling?

Veelgestelde vragen over medische peelings
Wat is een peeling?

Een peeling is een behandeling waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd of dunner wordt gemaakt, waardoor de huid er frisser, gladder, egaler en er gezonder uitziet.

Waarom zou ik een peeling doen?

Een peeling kan helpen bij het verminderen van acne, pigmentvlekken, fijne lijntjes, en het verbeteren van de algehele huidtextuur en uitstraling.

Is een peeling pijnlijk?

Het hangt af van het type peeling, maar de meeste peelings zijn niet pijnlijk. Er kan wat warmte of tinteling voelen, maar dit is normaal.

Hoe lang duurt het herstel na een peeling?

Dit varieert afhankelijk van de soort peeling. Na een milde peeling kun je vaak direct weer verder met je dagelijkse activiteiten, terwijl na intensievere peelings wat downtime nodig kan zijn.

Kan ik een peeling ondergaan als ik een gevoelige huid heb?

Ja, er zijn peelings die speciaal zijn ontwikkeld voor gevoelige huidtypes. Het is belangrijk om dit van tevoren met je huidtherapeut te bespreken.

Hoe vaak kan ik een peeling ondergaan?

Dit hangt af van het type peeling en je huid. Sommige peelings kunnen wekelijks of maandelijks worden herhaald, terwijl voor intensievere peelings meestal langere tussenpozen nodig zijn.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Na een peeling kun je wat roodheid, schilfering of droogheid ervaren, maar dit is normaal en tijdelijk. De huid zal zich herstellen en er gezonder uitzien.

Kan ik na een peeling mijn normale make-up dragen?

Minerale make-up zoals Jane Iredale mag meteen worden aangebracht na de behandeling, overige make-up word geadviseerd 24 uur niet te dragen.

Zijn er risico's verbonden aan een peeling?

Over het algemeen zijn peelings veilig, maar het is belangrijk om de juiste behandeling voor jouw huidtype te kiezen en een professionele huidtherapeut te raadplegen om complicaties te voorkomen.

Kan deze behandeling vergoed worden door mijn zorgverzekering?

In sommige gevallen komt deze behandeling (deels) in aanmerking voor vergoeding via uw aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te zien of u hiervoor in aanmerking komt.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Litteken
Littekens
Rimpels
Fijne lijntjes en rimpels
Pigmentvlekken
Pigmentvlekken
Melasma
Melasma

Een melasma of ook wel zwangerschapsmasker genoemd is een verkleuring van de huid die veroorzaakt kan worden door hormonale factoren. Het uit zich door donkere plekken die er grillig en scherpbegrensd uit zien in het midden van het gezicht.

Couperose
Couperose
Keratosis pillars
Keratosis Pilaris

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden. Of meteen zelf een afspraak inplannen? Dat kan via deze link.

  • Ma
    13:00 – 21:00
  • Di
    08:30 – 17:00
  • Wo
    08:30 – 17:00
  • Do
    08:30 – 17:00
  • Vr
    08:30 – 12:30
  • Za
    Gesloten
  • Zo
    Gesloten

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.