Zichtbare vaatjes op benen of gezicht? Wij helpen je ervan af!

Vaatlaser

Over de vaatlaser behandeling

Met de Nd:YAG-laser kunnen verschillende vaatproblemen effectief worden behandeld. De laser richt zich specifiek op de rode of blauwe kleur van een bloedvat. Het laserlicht dringt door in de huid en genereert warmte in het bloedvat, waardoor de eiwitten in de vaatwand beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat het vaatje samentrekt en uiteindelijk door het lichaam wordt opgeruimd. Aangezien deze vaatjes niet meer goed functioneren, heeft het verwijderen ervan geen nadelige gevolgen.

Resultaat van de vaatlaser behandeling

Op de foto’s zie je verschillende indicaties zoals een venous lake op de lip, gesprongen vaatje op de kin en het voorhoofd en een kersenwratje op de arm. De indicatie op het voorhoofd en kin zijn bereikt door middel van 3 behandelingen. De overige resultaten zijn na 1 behandeling.

Waarom kiezen voor de vaatlaser?

Veel mensen ervaren zichtbare vaatjes op hun benen of in het gezicht, zoals spataderen, couperose of gesprongen haarvaatjes. Hoewel deze vaak onschuldig zijn, kunnen ze cosmetisch als storend worden ervaren. De Nd:YAG-laser biedt een effectieve en veilige oplossing voor zowel mannen als vrouwen met oppervlakkige bloedvaatjes, vooral bij een lichte huid. De behandeling is minder geschikt voor zeer donkere huidtypes, omdat de laser ook op pigment kan reageren. Mensen met een actieve huidinfectie, bepaalde vaatziekten of stollingsproblemen, evenals zwangere vrouwen, worden afgeraden deze behandeling te ondergaan.

Jouw behandelaars voor deze behandeling

Mandy & Joy
Huidtherapeuten
Voorbereiding op de vaatlaser behandeling

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de huid zo licht mogelijk is. Vermijd daarom in de 4 tot 6 weken voorafgaand aan de behandeling blootstelling aan de zon, zonnebanken en zelfbruinende crèmes. Indien zoncontact onvermijdelijk is, gebruik dan een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

De behandeling

Het behandelgebied wordt eerst gereinigd en gemarkeerd met een wit huidpotlood. Zowel de behandelaar als de cliënt dragen een speciale beschermbril. Vervolgens wordt de laser op de huid geplaatst om het vaatje zorgvuldig te behandelen.

De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren, vergelijkbaar met kleine warme elastiekjes die tegen de huid schieten. Na afloop wordt de huid gekoeld om het comfort te vergroten. Meestal zijn 2 tot 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, met tussenpozen van 4 tot 8 weken afhankelijk van de indicatie.

Na de vaatlaser

Direct na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en licht gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste reactie, die aangeeft dat de behandeling effect heeft gehad. In de weken daarna kunnen onderhuidse korstjes ontstaan, wat duidt op gestold bloed in de vaatjes. Daarnaast kunnen er tijdelijke verkleuringen of blauwe plekken optreden, die geleidelijk vanzelf verdwijnen. Om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om de eerste week sterke doorbloeding van de huid te vermijden. Hete douches, baden, intensief sporten en sauna’s kunnen ervoor zorgen dat de vaatjes opnieuw opengaan, zo ook pittig eten en alcohol. Vermijd deze de eerste 24-48 uur na de behandeling.

Om het resultaat te optimaliseren en de kans op terugkerende vaatjes te verkleinen, kan het dragen van therapeutische elastische kousen bij beenvaten worden geadviseerd. Deze zorgen voor druk van buitenaf, waardoor de vaatjes beter sluiten en nieuwe vaatproblemen kunnen worden voorkomen. Daarnaast is het essentieel om de huid tussen de behandelingen door én tot zes weken na de laatste behandeling goed te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30.

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij jou past? Of wil je weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren je graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor je hiervoor geen verwijzing nodig hebt van een huisarts of specialist.

Wat zeggen klanten over deze behandeling?

Veelgestelde vragen over de vaatlaserbehandeling
Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor mensen met zichtbare vaatjes op de benen, zoals kleine spataderen, maar ook voor vaatjes in het gezicht, zoals couperose en gesprongen haarvaatjes.

Is de behandeling geschikt voor alle huidtypes?

De Nd:YAG-laser kan veilig worden toegepast op de meeste huidtypes. Echter, hoe lichter de huid, hoe beter de laser zich specifiek op de bloedvaatjes kan richten.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een kortdurend warm en prikkelend gevoel, vergelijkbaar met kleine elastiekje die tegen de huid schiet.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst en locatie van de vaatproblemen.

Wat is het verschil tussen de behandeling van beenvaatjes en gezichtsvaten?

De techniek is hetzelfde, maar beenvaatjes liggen vaak dieper en vereisen soms een hogere intensiteit. Gezichtsvaatjes, zoals bij couperose, zijn oppervlakkiger en kunnen sneller reageren op de laser. De aantal en interval van deze gebieden kunnen daarom verschillen.

Wat kan ik verwachten direct na de behandeling?

De huid kan rood en gezwollen zijn, en er kunnen onderhuidse korstjes ontstaan. Dit trekt binnen enkele weken weg. In het gezicht verdwijnt roodheid vaak sneller dan op de benen.

Mag ik direct na de behandeling zonnebaden?

Nee, de huid moet goed beschermd worden met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30, zowel tussen de behandelingen door als 6 weken na de laatste sessie.

Kan ik na de behandeling sporten of naar de sauna?

Nee, vermijd intensieve inspanning, hete douches en sauna’s gedurende de eerste 48 uur na de behandeling.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De behandelde vaatjes verdwijnen permanent, maar nieuwe vaatjes kunnen in de loop der tijd ontstaan. Door de huid goed te verzorgen en indien nodig steunkousen te dragen, wordt de kans op nieuwe vaatjes verminderd.

Kan ik make-up dragen na de behandeling?

Ja, maar vermijd in de eerste dagen producten met irriterende ingrediënten. Minerale make-up is direct na de behandeling toegestaan.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Couperose
Couperose
Kersenwratje
Kersenwratjes
Spider naevus
Spider Naevus
gesprongen vaatje
Gesprongen vaatje

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden. Of meteen zelf een afspraak inplannen? Dat kan via deze link.

  • Ma
    13:00 – 21:00
  • Di
    08:30 – 17:00
  • Wo
    08:30 – 17:00
  • Do
    08:30 – 17:00
  • Vr
    08:30 – 12:30
  • Za
    Gesloten
  • Zo
    Gesloten

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.