Toskani Spot Out behandeling

Pigmentvlekken zijn geheel onschuldig, maar vaak wel cosmetisch storend. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om dit voor u te behandelen. Maar welke kies je nu? De Spot Out behandeling is geschikt voor grotere, vlekkerige gebieden. Het  is gericht op één behandeling in de praktijk. In de 6 maanden na de behandeling zult u de pigmentvlekken stabiliseren en verminderen met de Spot Out kit thuis producten. Het is effectief bij alle soorten hyperpigmentaties die diep in de huid liggen zoals een melasma(zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken, zwangerschapsvlekken of  zonnevlekken. Voordelen? Slechts één behandeling nodig, geschikt voor alle huidtypes en pakt het pigment en algehele huidconditie aan!

Voorbereiding op de behandeling

Voordat we starten met een behandeling, kunnen we u adviseren om 2-3 dagen van te voren een peeling te laten uitvoeren. Dit is ter voorbereiding en zal ervoor zorgen dat uw huid goed voorbereid is voor de Spot Out behandeling. Hierdoor zal dit beter zijn werk kunnen doen.

Het is belangrijk dat voor de behandeling de huid niet bruin is geworden door de zon. Vermijd daarom ongeveer 4 weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden. Als het niet lukt om uit de zon te blijven, gebruik dan een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 ter bescherming. Als u actieve ingrediënten gebruik zoals vitamine A, zuren, lokale antibiotica of benzoylperoxide, stop deze dan twee dagen voor de behandeling. Zorg er daarnaast ook voor dat u 2 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet scheert, epileert of andere intensieve behandelingen laat uitvoeren.

 

De behandeling

De behandeling wordt in de praktijk uitgevoerd. Uw huid wordt gereinigd en alle onzuiverheden zullen worden verwijderd. Vervolgens krijgt u een geconcentreerd masker op, wat nagelang uw huidtype 6 tot 12 uur op uw huid moet blijven zitten. Als u op de helft van de afgesproken tijd bent, mag u zelf thuis het masker zachtjes inmasseren en het overige masker aanbrengen. Verwijder vervolgens het masker op afgesproken tijdstip met lauwwarm water en breng een herstellende crème aan.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid eventjes wat roder zijn dan normaal. Smeer daarom de herstellende crème, die in het pakket zit, zo vaak als u fijn vind. Na een aantal dagen kan de huid wat droogte en vervelling vertonen. Dit is goed! Oude cellen, maken plaats voor nieuwe. Laat dit proces zijn gang gaan, je huid zal er hierna super uit zien! Smeer als u dit fijn vind dan wat vaker de Total Recovery cream..

Het thuisproduct dat het resultaat gaat geven is de Spot Out Cream. Dit product mag u na een week gaan gebruiken als dag -en nacht crème. Deze crème zorgt ervoor dat de pigmentaanmaak wordt gestabiliseerd en bestaande pigmentvlekken worden opgelicht. Breng overdag altijd een zonnebrandcrème eroverheen aan, deze krijgt u er in de kit bij. Dit voorkomt het terug komen van het pigment!

Het is van belang dat je het productadvies nauwkeurig opvolgt, de thuisproducten zijn namelijk speciaal gemaakt om te gebruiken op de behandelde huid. Andere producten kunnen irritatie of pigmentatie veroorzaken, dat willen we juist voorkomen!

 

Vergoeding

Melasma in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel de Spot Out behandeling geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels melasma behandeling gelaat”.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast

Acne gezicht

Acne

Acne zorgt voor puistjes en mee-eters in het gezicht, decolleté of op de rug. Het ontstaat vooral ontstaat op jongere leeftijd. Acne kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag vanaf helpen.
Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 17:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 12:30
 • Za
  Gesloten

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.